Politie Zeeland


W-329-2005 Wieldoppen weggenomen Domburg

Op een parkeerterrein aan de Babelweg in Domburg zijn, van een geparkeerd staande auto, vier wieldoppen weggenomen.
De schade bedraagt enkele tientallen euro's. De diefstal heeft zaterdagavond tussen 20.00 en 21.15 uur plaatsgevonden.


Z-330-2005 Aangehouden na ruzie in Oostburg

Een 20-jarige Oostburger is gisteravond omstreeks 21.10 uur aangehouden op de Markt in zijn woonplaats, toen hij met een bijl stond te zwaaien.
De man had in een horecagelegenheid in Oostburg ruzie gehad met een 24-jarige Oostburger. Die ruzie werd buiten het pand beslecht. Op een gegeven moment trok de 20-jarige een mes. Dit mes werd, voordat de man er schade mee kon aanrichten, van hem afgepakt. Er zijn over en weer klappen gevallen en hierna is ieder zijnsweegs gegaan. De 20-jarige Oostburger is toen naar zijn woning gelopen waar hij een bijl heeft gepakt. Met die bijl is hij naar de Markt gegaan en daar heeft hij de 24-jarige bedreigd, al zwaaiend met zijn bijl. De 20-jarige man is aangehouden door de politie en overgebracht naar het huis van bewaring, waar hij nu nog steeds vast zit. Hij wordt nog verhoord.


Z-331-2005 Aangehouden terzake belediging

In St. Jansteen, in de Wilhelminastraat, is vannacht, rond 05.18 uur, een 18-jarige jongen uit de gemeente Hulst aangehouden.
De jongen vond het nodig dienstdoende politieagenten uit te schelden. Hij werd verhoord en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De jongen kreeg nog een bekeuring mee naar huis.


W-332-2005 Onder invloed Middelburg

Een 26-jarige Middelburger is vannacht rond 01.40 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Hij werd gecontroleerd toen hij door de Koestraat in zijn woonplaats reed. Uit een blaastest, die hij moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.


O-333-2005 Onder invloed Goes

Op de Van Hoogendorplaan in Goes is vannacht, rond 04.22 uur, een 21-jarige automobilist uit Bergen Op Zoom betrapt op het rijden onder invloed.
De man had al op de Ringbaan West in Goes een stopteken gekregen van een achter hem rijdende politieauto. Hij gaf echter pas gehoor aan het verzoek op de Van Hoogendorplaan, enkele kilometers verderop. Tussentijds vergat hij voorrang te verlenen aan een ambulance met loeiende sirene. Doordat hij zulk "vreemd" gedrag vertoonde, hebben agenten van de man een blaastest gevorderd. De man had kennelijk zoveel gedronken dat een blaastest niet meer wilde lukken. Daarom werd een bloedproef afgenomen. Het rijdewijs van de man is ingevorderd.


O-334-2005 Bekeurd vanwege baldadigheid

Een 19-jarige Goesenaar is vannacht bekeurd omdat hij, op de Grote Markt in Goes, de afrastering van de "bouwput" aldaar aan het omduwen was.