Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 16 januari

* ONDERZOEK OVERLIJDEN 38-JARIGE MAN UIT RIDDERKERK, VERDACHTEN AANGEHOUDEN (vervolgbericht)

ROTTERDAM - Een 38-jarige man uit Ridderkerk is zaterdagmiddag in het Erasmus Medisch Centrum overleden aan zijn verwondingen, die hij opliep bij een onenigheid zaterdagmorgen vroeg op de Lijnbaan. Twee verdachten zijn aangehouden. Het slachtoffer was samen met een vriend aan het 'stappen' en bezocht rond half vier een horecagelegenheid (broodjeszaak) op de Lijnbaan. Binnen heeft het slachtoffer vermoedelijk iets gezegd over een woordenwisseling tussen twee mannen en wat andere gasten, waarop er eveneens een woordenwisseling ontstond tussen hem en de twee mannen. Hierna verlieten de twee Ridderkerkers de zaak. Voorzover nu bekend liepen ook de twee mannen de zaak uit. Eén van hen heeft vervolgens het slachtoffer geslagen, waardoor hij op de grond viel. Met ernstig letsel is de 38-jarige Ridderkerker met spoed naar het EMC gebracht waar hij zaterdagmiddag overleed. De twee verdachten, een 20-jarige man uit Den Hoorn en een 21-jarige man uit Den Haag konden korte tijd later, op signalement en met behulp van cameratoezicht, in de hal van het Centraal Station worden aangehouden. Ze zijn ingesloten. De recherche van het district Centrum is met het onderzoek van deze ernstige zaak belast. Het richt zich met name op het verhoor van de verdachten en de precieze toedracht van het misdrijf.


* POLITIEMENSEN HOUDEN INBREKER OP HETERDAAD AAN

ROTTERDAM - Een 36-jarige man uit Rotterdam is zaterdagavond omstreeks kwart voor negen op heterdaad aangehouden tijdens het inbreken in een auto op de Van Vollenhovenstraat. Surveillerende politiemensen zagen de man in een personenauto zitten en vroegen hem wat hij in de auto deed. Vrijwel tegelijkertijd kwam de eigenaar van de auto naar buiten. Hij had gezien dat er een vreemde man in zijn auto zat en sprak de politiemensen aan. De 36-jarige Rotterdammer werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING TAXICHAUFFEUR

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdagochtend hebben politiemensen van het district Oost een 26-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden verdacht van bedreiging van een taxichauffeur. De 29-jarige taxichauffeur had de Capellenaar in Rotterdam opgehaald voor een rit naar de woning van de verdachte. Bij de woning van de 26-jarige man aangekomen ontstond er een betalingsprobleem waarop de 26-jarige man de taxichauffeur met een mes bedreigde. Het slachtoffer raakte niet gewond. Gealarmeerd politiepersoneel heeft de verdachte enige tijd later in zijn woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.


* VERDACHTE NA STRAATROOF AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zondagochtend vroeg is een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden nadat hij op de Volmarijnstraat een 31-jarige Rotterdammer had beroofd. Politiemensen van het district Rotterdam-West gingen naar de Volmarijnstraat naar aanleiding van een melding over een vechtpartij. Daar zagen zij een man die er meteen vandoor ging toen hij de politie zag. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Enige tijd later werden de politiemensen aangesproken door een 31-jarige Rotterdammer. Hij verklaarde beroofd te zijn door twee mannen waaronder door de zojuist aangehouden man. De Rotterdammer liep tijdens de beroving onder meer verwondingen aan zijn knie en gezicht op. De 24-jarige berover is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De recherche van het district West stelt een nader onderzoek in.