Politie Zeeland


O-342-2005 Onder invloed Hulst

Op de Grote Kreekweg in Hulst is vannacht rond 03.50 uur een 39-jarige Belgische automobilist betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.


Z-343-2005 Vernieling ruit Sas van Gent

Met een steen is vannacht rond 03.03 uur een ruit van een deur vernield in de Beneluxstraat in Sas van Gent.
Een schadebedrag is nog niet bekend.


O-344-2005 Aangever wordt zelf verdachte

Een 52-jarige man uit de gemeente Middelharnis heeft gistermiddag rond 16.00 uur aangifte gedaan van vernieling van zijn auto.
Vier jongens zouden, op de Dreef in Bruinisse, een plantenbak tegen de voorruit van zijn auto hebben gegooid, waardoor er een grote barst in zijn ruit was ontstaan. De vier verdachten, tussen 12 en 15 jaar oud en allen afkomstig uit de gemeente Schouwen Duiveland, zijn aangehouden door de politie. Afzonderlijk van elkaar verklaarden zij "slechts" met plantjes uit een plantenbak naar langsrijdende automobilisten te hebben gegooid. Omdat daar in theorie nooit een barst van een zodanige omvang door kan ontstaan hebben de agenten de aangever opnieuw aan de tand gevoeld. Tijdens dit verhoor bleek dat de man een valse aangifte had gedaan. De barst in zijn voorruit was al eerder ontstaan. De man kreeg, na overleg met de officier van justitie, een boete van 150 euro. De vier jongens worden, voor hun baldadigheid, doorgestuurd naar bureau HALT.


O-345-2005 Rijbewijs ingenomen van drie hardrijders

In Rilland, op de Oesterdam, werd een 27-jarige hardrijder uit de gemeente Tholen van zijn rijbewijs ontdaan door de politie.
De automobilist reed 168 kilometer per uur waar slechts 100 is toegestaan.
Ook in Sluis, op de Heilleweg, werd een hardrijdster betrapt. De 44-jarige Belgische automobiliste werd "geklokt" op een snelheid van 113 kilometer per uur waar 60 kilometer de maximum snelheid was. Ook zij kon haar rijbewijs inleveren.
In Biervliet, op de Havenweg, overkwam een 38-jarige man uit Breskens hetzelfde. Zijn hoogst gemeten snelheid was 130 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.
Alle automobilisten werden betrapt met een videosurveillance-auto van de politie Zeeland.


O-346-2005 Vernieling auto Poortvliet

Tussen 00.01 uur en 02.00 uur vannacht is een geparkeerde personenauto vernield op de Markt in Poortvliet.
De linkerbuitenspiegel is van de auto afgebroken, danwel afgetrapt, ook werd de antenne afgebroken en de ruitenwissers. Ook werd de auto met een scherp voorwerp bekrast. In totaal wordt de schade geschat op enkele duizenden euro's.


O-347-2005 Diefstal uit auto

In de Henri Dunantstraat in Kruiningen is ingebroken in een auto.
Uit de auto werd een flesje bier weggenomen. De schade aan de auto is niet bekend.