Time : 2:52:24 PM
Date : Thursday, January 13, 2005
Sender Name: Handi-Move NV

Belgisch bedrijf in Amerikaanse Tv-show

Programma "Extreme Makeover - Home Edition" van ABC-TV toont zondagavond om 19.00 uur (1 uur 's nachts Belgische tijd) in een speciale 2 uur durende aflevering hoe een huis voor een rolstoelgebruiker volledig wordt aangepast. Voor het zelfstandig tillen en verplaatsen naar het bed en het bad maakt men gebruik van Oost-Vlaamse toptechnologie.

Ninove, 14 januari 2005

Handi-Move, met hoofdzetel in Ninove, speelt op 16 en 17 januari een cruciale rol in de Amerikaanse uitzendingen van het programma "Extreme Makeover, Home Edition" van ABC-TV. In het programma ziet de kijker hoe een rolstoelgebruiker zelfstandig kan wonen dankzij de til
- en verzorgingstoestellen van Handi-Move.

Het Verhaal:
Rodney Anderson had een mooie NBA basketball carrière op het oog, tot hij vier jaar geleden op weg naar huis door een gangsterbende neergeschoten werd. Rodney overleefde de aanslag maar werd zwaar gewond en voor het leven verlamd aan beide benen.
Zijn moeder moest haar werk opzeggen en Rodney's zus kwam eveneens in het kleine huis wonen om haar broer te helpen.
In het ABC-programma ziet men hoe het huis in zeven dagen omgetoverd wordt tot een toegankelijke en bovendien mooie woning voor Rodney. De til - en verzorgingstoestellen van het Ninoofse bedrijf Handi-Move zijn van cruciaal belang voor de mobiliteit van Rodney. De ploeg van Extreme Makeover monteerde op een esthetische manier een Handi-Move railsysteem in combinatie met een plafondmotor in het huis, zodat Rodney zich vrij kan bewegen in alle ruimten. Deze ingreep zorgt ervoor dat Rodney een reeks activiteiten opnieuw zelfstandig kan doen, zonder of met weinig hulp van zijn familie.
_______________________
Over Handi-Move:
Handi-Move uit Ninove heeft wereldwijd een stevige reputatie opgebouwd om rolstoelgebruikers en hun verzorgers het leven aangenamer te maken. Het bedrijf beschouwt het als haar missie om innovatieve en betrouwbare til- en transfersystemen te ontwikkelen, te produceren en te verspreiden waarbij het belang en de levenskwaliteit van de gebruiker centraal staan.

Informatie voor de pers:
Voor het volledige verhaal,
voor meer informatie over de oplossingen van Handi-Move of voor beeldmateriaal,
contacteer communications@handimove.com , telefoon: 054/31 97 44 (8-16.30 uur) na 16.30 uur: 0496 26 00 41 (Stefan Van Raemdonck).

URL: www.handimove.com

Foto als bijlage beschikbaar bij dit persbericht op www.pressreleases.be