Nighttown Rotterdam
---


ZO 16.01 QUIT YOUR DAYJOB + THE MAGIC BULLET THEORY (T) (C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Nighttown heeft met het uit Zweden afkomstige Quit Your Dayjob en The Magic Bullet Theory (USA) twee bands in huis gehaald waarvan de bandleden op het podium geboren lijken te zijn. Quit Your Dayjob overtuigd al een tijdje met hun electropunk, The Magic Bullet Theory met een eigentijdse mix van diverse stijlen. Twee eigenwijze bands die je niet mag missen!

De geschiedenis van Quit Your Dayjob gaat eigenlijk al terug vanaf het moment dat gitarist Jonass en toetsenist Marcass in het begin van de jaren tachtig in de greep raakten van de punkscene in Zweden. Om een band te beginnen heb je instrumenten nodig, maar waarom zou je ze kopen als je ze ook uit de plaatselijke muziekzaak kunt jatten? Met deze gedachte kan het spelen van snelle, agressieve muziek beginnen. Een jaartje of vijftien later loopt het duo de skamaniak en drummer Andreass tegen het lijf en Quit Your Dayjob is geboren. Quit Your Dayjob staat vanaf het begin bekend als een heftige liveact en weet zich in een mum van tijd verzekerd van een ruime fanschare. In Zweden speelt de band in 2002 op het Emmabodafestival en met de single Pissing on a Panda heeft Quit Your Dayjob hun eerste underground hitsingle. Het gelijknamige mini-debuutalbum, uitgebracht via het Bad Taste-label, slaat in als een nucleaire bom gevuld met wilde electropunk-surf en rauwe energie. Quit Your Day nodigt je uit om je aan te sluiten bij hun army of freaks in hun strijd tegen de alledaagse verveling!

De muziek van The Magic Bullet Theory verenigt zoete melodieën en zwevende keyboards met een aanval van scheurende gitaren en pompende bassriffs. De kleurrijke mix van muzikale interesses in de band maakt dat The Magic Bullet Theory op het ene moment James Brown-achtige funk, op het andere moment Neil Young-achtige harmonieën en vervolgens Pearl Jam-gitaarsolo's aan de luisteraar voorschotelt. Post -Depressionism, hun debuutplaat, bewijst dat The Magic Bullet Theory dit alles overgiet met een eigen geluid, een perfecte mengelmoes van diverse stijlen.

ZO 16.01 QUIT YOUR DAYJOB + THE MAGIC BULLET THEORY Zaal open 20.00 uur
Aanvang: 21.00 uur
EUR 8,-
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Plaatboef.

www.nighttown.nl / www.magicbullettheory.net / www.quityourdayjob.cjb


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Sander Stappers. T: 010-436 12 10 of E: sanderstappers@nighttown.nl


---- --