Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, december 2004

Blikopener Speciaal: Weg met de fuck-you cultuur

Hans Wolf is de derde gastspreker in de serie Blikopener Speciaal. De lezing is getiteld Weg met de fuck-you cultuur en vindt plaats op zondagmiddag 16 januari in de Groene Engel in Oss. Hans Wolf is publicist en tevens hoofddocent aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Mede vanuit zijn onderwijskundige achtergrond geeft hij zijn visie op het gemeenschappelijke thema van de serie Waarom ik een probleem werd voor ons.

De lezing, georganiseerd door de Openbare Bibliotheek Oss, Brabants Dagblad en de Groene Engel, duurt van 14.00 - 16.00 uur. Aansluitend speelt in het theatercafé de Big Band Ravenstein. Kaarten kosten 7,- en zijn verkrijgbaar bij de Groene Engel, boekhandel Derijks en de Openbare Bibliotheek Oss.

Eerder dit jaar schreef Hans Wolf een artikel in de Volkskrant met als kop Weg met de fuck-you cultuur. Dit artikel was mede aanleiding voor de bibliotheek om hem voor de lezingenserie uit te nodigen. Hij geeft in het artikel aan, dat het maar eens afgelopen moet zijn met het gedoogbeleid. Met name de links-liberale elite in ons land zou eens de moed moeten hebben om ooit ingenomen posities los te laten. Er dient eerlijk gekeken te worden naar wat er aan schort in dit land. Niet alleen naar de grove gedragsvarianten, maar ook naar de meer subtiele varianten die veel vaker voorkomen en waaraan we ons allemaal schuldig maken. Daarvoor dienen oplossingen gezocht te worden, zonder daar direct het etiket links of rechts op te plakken.

De eerste twee lezingen in deze cyclus werden zeer druk bezocht. De vorige sprekers, respectievelijk Ad Verbrugge en Bas Haring, waren in menig opzicht elkaars tegenpolen. Heel spraakmakend en goed voor het debat! In deze serie is men op zoek naar een balans: tussen vrijheid en gebondenheid, tussen individu en samenleving, tussen privé en publiek domein. Hans Wolf zal hier zeker zijn bijdrage aan leveren. Een kenmerkende uitspraak van hem in dit verband is Vrijheid is alleen verzekerd als het individu ook oog heeft voor de vrijheid van een ander.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekmaasland.nl/blikopener

Einde persbericht