Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Politie wekt legendarisch voetbalstadion uit winterslaap
Publicatiedatum: 06-01-2005

Opbrengst geweldig sportgala naar giro 555

Onmiskenbaar is het voetbalstadion `De Wageningse Berg' de laatste jaren wat ingedut. Maar aan deze periode van rust wordt door politiemensen van de kersverse nieuwe unit Renkum - Wageningen een einde gemaakt. Want op zondag 16 januari aanstaande kruist de politie vanaf 15.00 uur al voetballend de degens met ambtenaren van de gemeenten Renkum en Wageningen.

Daarmee herleven oude tijden op De Wageningse Berg, dat inmiddels in allerijl wordt opgeruimd en klaar gemaakt om de geweldige voetbalwedstrijd te kunnen houden. De agenten hopen op een `uitverkocht huis'. Niet alleen omdat de aanwezigheid van supporters de wedstrijd zeker zal verlevendigen, maar ook omdat de opbrengsten van deze sportieve middag worden gedoneerd aan giro 555. Entree wordt niet geheven, wel wordt van alle bezoekers gevraagd een gift over te maken.

Kinderschoenen
De organisatie rond het sportevenement staat nog maar in de kinderschoenen. Inmiddels zijn er contacten met ondernemersverenigingen in beide gemeenten en andere instellingen, die spontaan hebben aangeboden het sportevenement op verschillende manieren nog meer inhoud te geven. De komende week zal de politie hierover vanzelfsprekend aanvullend communiceren. Desondanks kan zondag 16 januari vast in de agenda worden geschreven. Is het niet vanwege het sportieve element, dan toch zeker ten dienste van de tientallen slachtoffers die door de zeebeving in Zuid Oost Azië zijn gevallen. Politie en gemeenten rekenen op een massale belangstelling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie; politie Gelderland-Midden Steven Walter
026 352 4606