Gemeente Helmond


---

Sportgala Helmond op 18 januari 2005

Op dinsdag 18 januari a.s. vindt weer het jaarlijkse Sportgala plaats. Tijdens een feestelijk evenement in t Speelhuis zullen de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2004 bekend gemaakt worden. Daarnaast worden de jeugdstimuleringsprijzen uitgereikt. De Raad voor de Sport reikt ook haar jaarlijkse prijs uit. Tot slot zijn er de gemeentelijke sportpenningen voor bijzondere prestaties en de publieksprijs (beschikbaar gesteld en mede georganiseerd door Weekblad Traverse). Het Sportgala Helmond wordt georganiseerd door de gemeente Helmond en enkele enthousiaste vrijwilligers. De nominaties voor de sportman- vrouw en ploeg van 2004 en voor de prijs van de Raad voor de Sport zijn inmiddels bekend.

Genomineerden voor de titel Sportman 2004:


- Rein van Duijnhoven (voetbal)


- Addy van Stiphout (wielrennen)


- Pieter Gruijters (atletiek)

Genomineerden voor de titel Sportvrouw 2004:


- Yvonne van Rijt (jiu-jitsu);


- Margot Wetzer (judo)


- Liesbeth Dijkers (zwemmen)

Genomineerden voor de titel Sportploeg 2004:


- RKSV Mierlo-Hout (voetbal)


- Helmond Sport (voetbal)


- HC Helmond (hockey)

Genomineerden voor de Prijs van de Raad voor de Sport 2004:


- Turnvereniging H.T.`35


- Ren en Touristenclub Buitenlust


- Henk van de Mortel ( S.C. Helmond Sport )

Programma

Het Sportgala wordt gepresenteerd door niemand minder dan Bert Kuijpers. Verder zullen er gerenommeerde artiesten optreden, zoals Mandy (ex-WOW), Renate Robben, Wicked Honey en wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou. Ook Ronnie en Bianca, bekend van de Helmondse speelfilmtrilogie, zullen op humoristische wijze acte de presence geven. De avond wordt geopend met een spectaculaire demonstratie van Reniers Dance Masters.

Publieksprijs

Voor de vierde keer wordt er een Publieksprijs (de Traverse Sport Trofee) uitgereikt. Uit de 9 genomineerden voor de titel Sportman,
-vrouw en ploeg kan het Helmondse publiek zelf één favoriet kiezen. Via een bon in het weekblad Traverse of per e-mail kan men zijn keuze kenbaar maken. De genomineerde sportvrouw, -man of -ploeg met de meeste publieksstemmen krijgt op dinsdag 18 januari de Traverse Sport Trofee uitgereikt. Meer hierover leest men in de Traverse van de komende weken.

Toegangskaarten

Er is nog een zeer beperkt aantal (gratis) toegangskaarten voor het Sportgala beschikbaar. Mensen die er graag bij willen zijn kunnen (vanaf 3 januari) contact opnemen met mevrouw M. Lamers van de gemeente, telefoon 587134.

---

| |