Gemeente Rotterdam

Commissieberichten van 17 tot 21 januari 2005

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 18 januari, 09.30 uur

De commissie discussieert over de aanpak van asociale huurders in Rotterdamse buurten en wijken. In juni 2003 nam de gemeenteraad een motie (Çelik) hierover aan. De aanpak van asociale huurders maakt deel uit van het programma Rotterdam Zet Door. Ook vergadert de commissie opnieuw over de plek van pompstations, het locatiebeleid voor brandstofverkooppunten. De gemeenteraad vroeg het college om een lijst van welke verkooppunten kunnen blijven en welke moeten verdwijnen. Met een motie (Spaas) is gevraagd om gemeentelijk beleid voor brandstofverkooppunten.

Commissie voor Economie, Haven en Milieu
Woensdag 19 januari, 09.30 uur

De commissie bespreekt het collegevoorstel om winkels langer open te houden. Voordat de gemeenteraad erover besluit, adviseert de commissie over de verruiming van winkelopeningstijden. Daarna volgt bespreking van het rapport Bodemsanering Rotterdam 2005-2009 en komt de managementstructuur van het Havenbedrijf Rotterdam aan de orde.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 19 januari, 14.00 uur

De commissie begint met een besloten vergadering, daarna volgen de overleg- en de procedurevergadering. In de overlegvergadering bespreekt de commissie de stappen naar de verzelfstandiging van het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam en de dienst Openbaar Onderwijs. Aanleiding voor deze zogenoemde routekaart naar de verzelfstandiging is de motie-Erdal. Daarna volgen het jaarverslag over de leerplicht en enkele besluiten van het college over de nieuwe Wet Kinderopvang.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)

De geplande vergadering van woensdag 19 januari 15.00 uur 17.00 uur gaat niet door. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op 9 februari a.s.

Vergadering Gemeenteraad
Donderdag 20 januari, 14.00 uur, raadzaal

De eerste vergadering van de gemeenteraad in 2005 start met een nieuwjaarstoespraak van burgemeester Opstelten. Daarna wordt, onder voorbehoud van instemming door de commissie, vergaderd over de Verordening voorzieningen gehandicapten 2005. De raad discussieert verder over de stedelijke kaart van kwaliteitsgebieden in de openbare ruimte in Rotterdam. Ook motie-De Waal over de mogelijkheden voor mindervalide sporters in Rotterdamse sportvoorzieningen en sportaccommodaties staat op de raadsagenda.

[sitestat.gif?name=Commissieberichten van 17 tot 21 januari 2005&nr=2050790]