FNV

FNV jubileum symposium met Wim Kok

Uitnodiging aan de pers

Wim Kok, oud-voorzitter FNV en oud-premier, en Herman Wijffels, voorzitter van de SER, houden op 18 januari vanaf 9.30 uur een lezing in de Beurs van Berlage. De lezingen worden afgesloten met een debat waaraan ook FNV-voorzitter Lodewijk de Waal deelneemt.

In 2005 viert FNV het 100-jarig bestaan van de FNV. In de aanloop naar dit jubileum organiseert de FNV een reeks symposia. Centraal staat bezinning op de plaats van de vakbeweging in een veranderende maatschappij.

Waar de FNV staat op de drempel van haar tweede eeuw? Nederland verandert snel. Onder invloed van de globalisering, demografische verschuivingen en veranderende opvattingen staan veel oude zekerheden op het spel. Dat geldt niet alleen voor de inrichting en houdbaarheid van de verzorgingsstaat, maar ook de rol die overheid, bedrijfsleven en vakbeweging daarin spelen. De sociale dialoog is vele decennia een belangrijk instrument geweest voor het organiseren van maatschappelijk draagvlak voor veranderingen. De vraag is of en hoe de sociale dialoog onder de ingrijpende veranderingen in de wereld om ons heen en in eigen land haar functie kan blijven vervullen. Wat wordt van de diverse spelers in het veld vereist om het veranderingsproces met behoud van welzijnsniveau, kwaliteit van werkgelegenheid, sociale zekerheid en solidariteit succesvol te laten verlopen?

Meer informatie:
FNV voorlichting, Els Tieman 020-5816550.
Aanmelden voor het Jubileum Symposium kan per mail aan martine.dijkhuijsen@vc.fnv.nl Plaats: Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam

Programma:
09.30 uur zaal open, koffie en thee
10.00 uur welkom
10.10 uur Wim Kok
10.45 uur Herman Wijffels
11.15 uur Forumdiscussie met Lodewijk de Waal
12.00 uur Afsluiting en broodjes