Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadskantoor Grote Oever 34
tel. (0522) 850500

Meppel, 12 januari 2005

Commissies Raad

Maatschappelijke Zaken 18 januari

-ontwikkeling VVV

-subsidie zwembad Nijeveen

-traplift Calvijnschool

-jeugdwerkloosheid

Ruimtelijke Zaken 19 januari

-beheer & onderhoud

-masterplan, grondexploitatie & milieueffectrapportage Nieuwveense Landen

-kapvergunning De Wheem

-ruimtelijk programma 2020

-milieuprogramma 2005

-evaluatie commissievergaderingen

Bestuurlijke Zaken 20 januari

-veiligheidsregio's

-interactief beleid

-Nieuwveense Landen & ontwikkelingsvisie

U bent van harte welkom om 19.30 uur in het kantoor van Waterschap Reest & Wieden Blankenstein 540 Meppel. U kunt gebruik maken van het spreekrecht als u zich 48 uur voor de vergadering meldt bij de griffier, telefoon 850340.

Digitale ontwikkeling Drentse ondernemers
Maandag 17 januari wordt om 20.00 uur in Schouwburg Ogterop een bijeenkomst voor ondernemers gehouden over mogelijkheden van informatie- & communicatietechnologie. Ondernemers maken kans op een investeringspremie van maximaal 12.000. U bent van harte welkom. Aanmelden of informatie: www.dododrenthe.nl

Kadastergegevens bij gemeente
U kunt informatie van het Kadaster bij Bouwen & Wonen in het Stadskantoor opvragen. De informatie betreft gegevens over percelen, gebouwen, en wie de eigenaar hiervan is. Ook informatie over hypotheken, eventuele beslaglegging en gebruiksbeperkingen in verband met bijvoorbeeld de wet Bodembescherming is op te vragen. Behalve deze informatie kunnen ook kaarten met de ligging van percelen afgedrukt worden. Gemeentelijke vastgoedinformatie en kadastrale vastgoedinformatie worden nu gelijktijdig aangeboden.

Monumentencommissie
13 januari 9.00 uur Stationsstraat 11 Assen
Meppel
Zomerdijk restauratie sluis
Rogat
Hessenweg 34 restauratie boerderij
Informatie: Drents Plateau, telefoon 0592-305930.

Aanvragen bouwen & slopen

* lichte vergunning
Meppel
5-1 Hoofdstraat 103 veranderen winkelpand
4-1 Jacob Marisstraat 1 vergroten onderwijsgebouw 7-1 Waardeel 11 dakkapel aan voorzijde *
Nijeveen
5-1 Nijeveense Bovenboer 4 gedeeltelijk slopen woonboerderij 5-1 Nijeveense Bovenboer 4 veranderen & vergroten 2 woningen 2de fase 4-1 Nijeveense Bovenboer 53 garage, berging
U kunt zienswijzen indienen.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan
Meppel
Berggierslanden 8 woningen Lausanne
Berggierslanden 8 woningen Lausanne Interpolis
Berggierslanden 6 woningen Romana
Berggierslanden 8 woningen Verona
U kunt t/m 9 februari zienswijzen indienen.

Bouw- & sloopvergunningen
Voor zover van toepassing met vrijstelling bestemmingsplan. Meppel
30-12 Gasgracht 4 veranderen hoogte doorgang, overheaddeur 7-1 Sint Pietersland 36 vergroten woning
5-1 Werkhorst 15 wijzigen verleende vergunning veranderen bedrijfspand in woonhuis
Nijeveen
7-1 De Veurdele 115 garage & berging met dakopbouw U kunt binnen 6 weken na de datum van vergunning bezwaar maken.

Meldingen Wet milieubeheer

-VOF Zinger Transport heeft 3 november 2004 gemeld dat het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Eekhorstweg 10a Meppel.

-De heer J. Echten heeft 23 september 2004 gemeld dat het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Hoogeveenseweg 46 Meppel.

-Glasstudio Warram heeft 12 oktober 2004 gemeld dat het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Johan van Oldenbarneveltstraat 3 Meppel.
-Tapascafé De Snor heeft 27 oktober 2004 gemeld dat het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Parallelweg 7 Meppel.

-De heer Maayen heeft 20 oktober 2004 gemeld dat het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Setheweg 47 Meppel.

-Restant Gigant heeft 9 november 2004 gemeld dat het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Woldstraat 68 Meppel.

-Reclame Jurjens heeft 29 november 2004 gemeld dat het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is op het bedrijf Nijverheidsweg 16 Nijeveen.
De inrichtingen vallen onder een algemene maatregel van bestuur en moeten voldoen aan de voorschriften in het besluit. Daarom hoeft geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Ontwerpvergunning Wet milieubeheer
Burgemeester & Wethouders zijn van plan positief te beslissen op de aanvraag van C. Hoekman voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning (revisievergunning) voor het veranderen van een varkenshouderij Nijeveense Bovenboer 28 Nijeveen. De veranderingen betreffen nieuwbouw van een varkensstal en veranderingen van de samenstelling van de varkensstapel. Zo wordt een groot deel van de vleesvarkens omgezet naar zeugen. In een eerste ontwerp van het besluit zijn voor de beoordeling van de stankhinder de omrekenfactoren uit de Wet stankemissie veehouderij in landbouwontwikkelings- en verwevingsgebieden en de bijbehorende regeling toegepast. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft deze omrekeningsfactoren afgewezen. Daarom is een tweede ontwerp gemaakt. U kunt t/m 11 februari zienswijzen indienen. Als u tijdig bedenkingen indient tegen het ontwerpbesluit of als u aantoont dat u daartoe niet in staat was, kunt u naar aanleiding van het definitieve besluit beroep instellen bij de Raad van State afdeling Bestuursrechtspraak.

Vergunning Wet milieubeheer
Aan Scania CV AB is vergunning verleend voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning (revisievergunning) voor het bedrijf Industrieweg 19 Meppel. De hoofdactiviteit van de inrichting wordt het spuiten van kunststof (en in mindere mate ook stalen) onderdelen, die elders gebruikt worden voor de assemblage van trucks. In totaal zal de technische capaciteit worden geschapen om op jaarbasis 1,8 miljoen m2 te primeren en in kleur te spuiten. In het besluit tot het verlenen van de vergunning zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.
Tot en met 25 februari staat beroep open voor
a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; c. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; d. degene die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest bedenkingen in te brengen tegen de aanvraag en het ontwerp van het besluit.
Het besluit wordt na 25 februari van kracht tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 107 van de Wet op de Raad van State een verzoek wordt gedaan om een voorlopige voorziening. Het beroepschrift moet worden gezonden aan Raad van State afdeling Bestuursrechtspraak Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Standplaatsvergunning
Meppel
10-1 winkelcentrum Koedijkslanden, J.G. Kwarten te Zwolle voor vis op dinsdagU kunt binnen 6 weken na de datum van vergunning bezwaar maken. Als u bezwaar maakt kunt u de Voorzieningenrechter Postbus 30009 9400 RA Assen vragen voorlopige voorziening te treffen.

Ventvergunning
7-1 gehele gemeente, met uitzondering van maandag t/m vrijdag van de kern van Nijeveen, AGF Lok te Marknesse voor aardappelen & fruit U kunt binnen 6 weken na de datum van vergunning bezwaar maken. Als u bezwaar maakt kunt u de Voorzieningenrechter Postbus 30009 9400 RA Assen vragen voorlopige voorziening te treffen.

Aanvraag verlof alcoholvrije drank
Meppel
6-1 Prinsenplein 21 Giros Palace
U kunt binnen vier weken na de datum van aanvraag zienswijzen indienen.

Kapvergunning
Meppel
Prins Bernhardsingel 12 prunus
Van Kuykstraat 33 lariks
U kunt t/m 23 februari bezwaar maken. Als u bezwaar maakt kunt u de Voorzieningenrechter Postbus 30009 9400 RA Assen vragen voorlopige voorziening te treffen.

Straatverlichting
Het onderhoud van de openbare verlichting vindt plaats op 17 januari. U kunt een storing melden via telefoon 850700. Wilt u ook het nummer van de lantaarnpaal doorgeven? Het nummer staat op gele stickers.