Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Kom ook demonstreren tegen voortzetting huidige donorsysteem

17-01-2005
Op dinsdag 18 januari 2005 van 9.00 tot 10.00 uur zal voor de ingang van het Kamergebouw aan het Plein in Den Haag een demonstratie worden gehouden in verband met de stemming over de Wet op de Orgaandonatie op 19 januari 2005. De Tweede Kamer-fracties vergaderen om 10.00 uur en de meeste beslissen dan wat ze zullen stemmen. Kom ook demonstreren!

Onlangs besloot het kabinet om de huidige Wet op de Orgaandonatie (WOD) bij het oude te laten. Weliswaar worden enkele flankerende maatregelen genomen om het aantal donoren te doen stijgen, maar dat is geen goed plan. Er werden in de afgelopen jaren al vele maatregelen genomen, maar die hebben allemaal niet het gewenste resultaat gehad. Het wordt daarom hoog tijd voor een actiever donorregistratiesysteem, waarbij mensen die niet reageren op de vraag of zij donor willen worden, automatisch donor zijn.

Het is dinsdag de bedoeling de parlementariërs op weg naar hun vergaderingen het boekje `Ieder mens telt' mee te geven met portretten van patiënten (wachtenden, mensen met een donororgaan en mensen die overleden zijn). Met 220 ballonnen wordt het aantal patiënten gesymboliseerd dat jaarlijks sterft doordat transplantatie te lang uitblijft. De Nederlandse Nierpatiënten Vereniging, Stichting Transplantatie Nu! en Bart Foundation zullen met spandoeken en borden duidelijk maken met welke reden zij daar staan.

Het is de allerlaatste kans die er is om Kamerleden ervan te doordringen dat het bij het WOD-besluit om mensenlevens gaat. Iedereen die kan en wil komen demonstreren, is welkom. Als je naar Den Haag komt, doe dat dan bij voorkeur met het openbaar vervoer. Vanaf Den Haag CS is het 5 à 10 minuten lopen naar het Plein. In de hal van het station wordt op je gewacht. De organisaties zijn herkenbaar aan een doek met het NVN-logo, STN t-shirts en STN paraplu's.

Kun je niet komen, reageer dan via "mail de tweede kamer".

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl