Provincie Flevoland




Provincie bestuurders lezen voor op kinderdagverblijven

In het kader van het Nationaal Voorleesontbijt lezen de Commissaris van de Koningin Michel Jager en vier gedeputeerden voor op 18 januari op kinderdagverblijven in heel Flevoland. Aansluitend ontbijten ze samen met de kinderen en de groepsleiding.

De nationale voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De organisatie is in handen van de Stichting Lezen met medewerking van de Vereniging Openbare Bibliotheken. Het thema dit jaar is muziek.

De kinderdagverblijven starten met het voorlezen om 8.30 uur. Het ontbijt is tot uiterlijk 9.30 uur. De Commissaris en de gedeputeerden bezoeken in elke gemeente een kinderdagverblijf danwel
peuterspeelzaal. In de gemeente Dronten is voor een andere opzet gekozen. Het programma ziet er als volgt uit:

Almere: Commissaris van de Koningin, Michel Jager, leest voor op kinderdagverblijf Pippeloentje (Ter Apelpad 5). Emmeloord: John Bos gaat naar kinderdagverblijf Schanulleke (Griend 9). Urk: Andries Greiner leest de peuters op peuterspeelzaal Ossebosse voor (Nink 4)(Start om 8.45). Zeewolde: Laura Bouwmeester gaat de peuters van kinderdagverblijf de Berenkuil (Verbeelding 21) voolezen. Harry Dijksma leest voor kinderdagverblijf het Klauterwoud (de Meent 18) in Lelystad.