Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, januari 2005

NATIONALE VOORLEESDAGEN IN MAASLANDSE BIBLIOTHEKEN

Van dinsdag 18 januari tot en met zaterdag 29 januari 2005 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats en alle bibliotheken in het Maasland doen mee! Twaalf dagen feest voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en afhankelijk zijn van de volwassenen die met hen boekjes willen bekijken en hen willen voorlezen. Plezier in lezen staat centraal.

In de bibliotheken in Berghem, Heesch, Heeswijk-Dinther, Lith, Nistelrode, Oss, Schaijk, Ravenstein en Zeeland ligt voor alle peuters die lid worden van de bibliotheek een kleine verrassing klaar. Het prentenboek van het jaar Wat nu, Olivier? staat natuurlijk in de schijnwerpers, evenals andere prentenboeken over beren.

Ook wordt er aandacht besteed aan boeken speciaal voor ouders en opvoeders gericht op peuters, zoals spelletjes, zingen, voorlezen, eten en slapen.

Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen; een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. In de bibliotheken zijn volop boeken voor peuters te leen. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 12 jaar. En er is geen minimumleeftijd om lid te worden van de bibliotheek!

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen is verkrijgbaar op de jeugdafdelingen van de bibliotheken in het Maasland.

Website: www.nationalevoorleesdagen.nl

Einde persbericht.