Politie Limburg-Noord

Zes onopgeloste misdrijven in De Gouden Tip

Datum: 17-01-2005 Tijd bericht: 15:01
Plaats: Venlo / Maastricht

In de eerste uitzending dit jaar, op dinsdag 18 januari, roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van in totaal zes misdrijven.

Zaak 1
In het afgelopen halfjaar is Helden opgeschrikt door veel vernielingen en brandstichtingen. In de uitzending worden foto's hiervan getoond en om getuigen gevraagd. Men kan hierop ook anoniem reageren.

Zaak 2
Hierbij worden een aantal goederen getoond die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Zij zijn bij huiszoekingen aangetroffen. Niet alle goederen kunnen worden getoond, de overige goederen zijn na de uitzending te zien op www.degoudentip.tv.

Zaak 3
Dit bestaat uit bewakingsbeelden van 3 zaken, te weten:
* diefstal van een fiets in Heerlen

* pinnen met een gestolen pas in Roermond

* een tweede zaak waarbij werd gepind met een gestolen pas in Roermond

Zaak 4
Op 30 november wordt een friture aan de Amstenraderweg in Hoensbroek overvallen door 2 mannen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vuurwapen. Uiteindelijk gaan de mannen er zonder buit vandoor, deze overval wordt in de uitzending gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 18 januari om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om zeven minuten over elk vol uur tot en met 21:07 uur en 00:07 uur. Ook woensdag 19 januari wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. Zaterdag 22 januari tenslotte wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur.

Vanaf de eerste uitzending staan de teksten en foto's op de geheel vernieuwde internetsite www.degoudentip.tv. Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. U kunt alle zaken dan natuurlijk ook nalezen op L1-text pagina 147.