Gemeente Roermond

Preventieproject Politiekeurmerk Veilig Wonen in de wijken Kemp, Kapel in 't Zand en Kitskensberg.

Dinsdag 18 januari 2005 geeft wethouder Lodewijk Imkamp in het wijkcentrum aan de Javastraat het startsein voor het project Politiekeurmerk Veilig Wonen in de wijken Kemp, Kapel in 't Zand en Kitskensberg.

De inwoners van deze wijken kunnen in de periode van 22 januari 2005 tot 19 maart 2005 een gratis en vrijblijvend beveiligingsadvies voor hun woning laten opstellen. Dit advies wordt gegeven door speciaal opgeleide medewerkers van de afdeling Stadstoezicht. Zij adviseren volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Doel van dit project is door deze woningbeveiliging het aantal woninginbraken te verminderen en de veiligheid van de burgers te verbeteren.

Informatieavond
Alle inwoners van de wijken Kemp, Kapel in 't Zand en Kitskensberg worden hierbij uitgenodigd voor de informatieavond op dinsdag 18 januari 2005 in wijkcentrum het Trefpunt aan de Javastraat 32 te Roermond. De avond begint om 1 9.30uur.

Wethouder Lodewijk Imkamp zal tijdens deze informatiebijeenkomst een korte toelichting geven op het project. De politie zal daarna ingaan op de veiligheid in de wijk. Door het preventieteam Politiekeurmerk Veilig Wonen zal vervolgens worden aangegeven waarom de inbraakwerendheid van woningen dient te worden verbeterd en wat voor organisatorische en bouwkundige maatregelen hiervoor nodig zijn.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvend advies voor uw woning. Telefonische aanmelding is ook mogelijk bij het preventieteam Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het telefoonnummer is (0475) 425 551. Ook kunt u zich via de website, www.roermond.nl aanmelden. Leden van het preventieteam dragen het uniform van de afdeling Stadstoezicht en kunnen zich uiteraard legitimeren.

Publicatiedatum: 17.01.2005 Bijgewerkt: 17.01.2005