Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 18 januari

* VERDACHTE OVERVAL FASTFOOD RESTAURANT AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - Zondagavond rond tien over tien werd op een fastfood restaurant aan de Galvanistraat door een man met een vuurwapen een overval gepleegd. De man bedreigde het personeel en ging er vervolgens in de richting van het Marconiplein vandoor. Later op de avond werd door politiepersoneel de verdachte, een 27-jarige Rotterdammer in een woning aan de Graaf Florisstraat, aangehouden. Tevens werd het vuurwapen en vier patronen in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten.


* TWEE JONGENS LICHT GEWOND NA STEEKPARTIJ

SCHIEDAM - Maandagavond omstreeks half negen raakten tijdens een steekpartij op de Monseigneur Nolenslaan twee jongens uit Schiedam, 16 en 19 jaar, licht gewond. De zestienjarige jongen had met twee jongens onenigheid gekregen, die werd beslecht in een steekpartij waarbij het slachtoffer een oppervlakkige snijwond in zijn gezicht opliep. Toen zijn negentienjarige broer hem te hulp wilde schieten, liep ook hij enkele snijwonden op. Nadat de vader van beide jongens tussen beiden kwam, renden de twee jeugdige verdachten weg. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam, waar hun verwondingen werden gehecht. De politie stelt een onderzoek in.


* TAXICHAUFFEUR MET VUURWAPEN BEDREIGD
HOOGVLIET - Maandagavond werd op de Kruisnetlaan een 55-jarige taxichauffeur uit Capelle aan den IJssel door één van zijn klanten met een vuurwapen bedreigd. Het slachtoffer had in Rotterdam een man en een vrouw opgepikt, die naar Hoogvliet moesten. Op de Kruisnetlaan wilde de vrouw vervolgens de auto uitstappen. Omdat de taxibestuurder vermoedde dat de twee 'klanten' niet voor de rit wilden betalen, greep hij de vrouw beet. Hierop trok de mannelijke verdachte een vuurwapen en bedreigde het slachtoffer. Na de bedreiging vluchtte het tweetal weg richting metrostation Zalmplaat. Een door politiemensen ingesteld onderzoek naar de verdachten, leverde vooralsnog geen resultaat op.