Ingezonden persbericht


Oplossingen CCI IT GROEP faciliteren online dienstverlening thuis- en zorgmanagement

Aanvraag diensten voor huishouding, kinderopvang en zorgverlening via internet

Breda, 18 januari 2005 - CCI IT GROEP, leverancier van geïntegreerde bedrijfssoftware, ondersteunt met zijn softwareoplossingen CCI Updater en CCI Xylia een nieuwe online dienstverlening. Voor deze dienstverlening heeft Thuiszorg West-Brabant (TWB) een nieuwe commerciële organisatie opgezet onder de naam @ease BV. De producten van @ease vormen de basis voor het webgebaseerde systeem waarmee online diensten voor thuis- en zorgmanagement aan te vragen en in te plannen zijn. Daarnaast kan @ease vanuit deze omgeving de diensten eenvoudig factureren. Gebruikers - voornamelijk tweeverdieners en zorgbehoevenden - hebben via de online dienstenshop toegang tot een breed scala van diensten: van hulp in de huishouding (koken, strijken, bedden opmaken, boodschappen doen) tot en met kinderopvang en verpleging. In samenwerking met Premium Partner AAC Cosmos implementeerde CCI IT GROEP de softwareoplossingen.

@ease speelt met haar bedrijfsconcept in op de specifieke wensen van haar klantendoelgroepen. Tweeverdieners zijn op zoek naar ondersteuning in bijvoorbeeld het huishouden, terwijl ouderen meer zorg behoeven dan wettelijk is geregeld. Yme Bloemendaal, marketing manager bij TWB: "Hieruit is het idee voor de online dienstenwinkel ontstaan. Met @ease bieden we transparante en flexibele dienstverlening die 24 uur per dag is aan te vragen. Hierbij richten we ons voor thuismanagement op tweeverdieners uit de hogere inkomensgroepen, en voor zorgmanagement op particulieren met een Persoons Gebonden Budget en op mensen die meer huishoudelijke verzorging, verpleging of nachtzorg nodig hebben dan zij via de reguliere zorg krijgen toegewezen."

CCI Xylia Zorg vormt de basis van het @ease-systeem. Deze oplossing is specifiek ontwikkeld voor zorginstellingen om kennis te delen en om relaties, documenten, projecten en workflows te beheren. Het grote voordeel van CCI Xylia Zorg is, dat het systeem volledig is afgestemd op de wensen van de gebruiker. @ease maakt gebruik van de benodigde functionaliteit - onder andere relatiebeheer, activiteitenopvolging, orderverwerking, urenplanning en online orderbevestiging - en betaalt ook alleen voor die functionaliteit. Het Content Management Systeem (CMS) CCI Updater, het meest gebruikte CMS-systeem van Nederland, ondersteunt @ease bij het beheren van de website, het intranet en het relatiebeheer. De openheid van dit systeem zorgt voor een naadloze integratie met de bestaande systemen.

Het @ease-systeem is zeer gebruikersvriendelijk. Klanten melden zich via de website aan voor dienstverlening. Iedere klant krijgt een eigen lifestyle manager of care manager toegewezen, die alle persoonlijke wensen doorneemt en op basis daarvan een offerte uitbrengt. Vervolgens kan de klant diensten bestellen. Via een gebruikersnaam en wachtwoord krijgt de klant toegang tot een persoonlijke pagina. Hierop is te zien welke diensten zijn te bestellen en welke al zijn besteld. Via deze pagina kan ook een nieuwe aanvraag worden ingediend. De toegewezen manager kan via het systeem de geschikte en beschikbare @ease-medewerkers oproepen. Zowel de medewerker als de klant krijgt via e-mail een bevestigingsbericht.

TWB heeft plannen de dienstverlening in de nabije toekomst ook uit te breiden naar het bedrijfsleven.

CCI IT GROEP
CCI IT GROEP biedt geïntegreerde, gestandaardiseerde bedrijfssoftware om secundaire processen te ondersteunen. CCI Xylia is een complete oplossing voor zorginstellingen en kennisintensieve organisaties om kennis te delen, relaties te managen en documenten, projecten en workflows te beheren. CCI Xylia is web-based, zeer flexibel en wordt voordurend verder ontwikkeld, waarbij gebruiksgemak altijd centraal staat. Met CCI Xylia kunnen organisaties niet alleen bestaande processen optimaliseren, maar ook echt kennis delen en samenwerken door de gehele organisatie heen. Integraal onderdeel van de suite is CCI Updater, het meest gebruikte content-managementsysteem in Nederland. CCI IT GROEP is opgericht in 1994 en heeft twee vestigingen: in Breda en Houten. Alle medewerkers zijn geschoold op academisch of HBO-niveau. Klanten van CCI IT GROEP zijn onder meer Campina, De Unie, Getronics, Michelin en diverse zorginstellingen. Zie ook: www.cci-itgroep.nl