Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gelikte DVD's produceren binnen de huisstijl
Imation introduceert bedrukbare DVD's voor gangbare kantoor- en thuisprinters

Schiphol-Rijk, 18 januari 2005 ­ Het zelf bedrukken van DVD's was tot nog toe niet mogelijk voor de meeste kantoorgebruikers. De netste oplossing voor de bovenzijde van gebrande schijfjes, was het handmatig (recht!) beplakken met een vooraf bedrukt kleefvel. Maar de meest voorkomende oplossing was een snelle krabbel met een viltstift. Imation brengt nu direct bedrukbare DVD's in de handel. Deze optische-opslagschijfjes zijn bestand tegen hogere temperaturen en op de bovenzijde is een bijzondere drager aangebracht, waardoor ze in gangbare inkjet- en thermische printers kunnen worden bedrukt.

DVD's worden in de zakelijke omgeving steeds meer gebruikt voor bijvoorbeeld de distributie van jaarrekeningen, technische documenten, presentaties en productcatalogi. In die gevallen komt behalve een aanduiding van de inhoud van de DVD, ook de huisstijl om de hoek kijken. Imation's bedrukbare DVD biedt daartoe een professionele en betaalbare oplossing.

Behalve dat de DVD mooier oogt, is deze manier van bedrukken ook beter dan het handmatig beplakken met een etiket. De huidige, snelle DVD-spelers laten de schijf vaak meer dan duizend toeren per minuut maken. Als het etiket dan niet precies in het midden van de DVD is geplakt, kan die gaan trillen. De mogelijke gevolgen daarvan zijn verlies van gegevens, schrijf- en leesfouten en zelfs schade aan de speler.

Prijs en beschikbaarheid
De bedrukbare DVD-R's en DVD+R's spindels zijn vanaf eind februari via de erkende wederverkopers in de Benelux beschikbaar. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op de website van Imation www.imation.nl/verkooppunten. De adviesverkoopprijs van de bedrukbare DVD+R bedraagt voor een spindel van 25 stuks 32,95 (inclusief btw).

PublieksWerk / Imation 1/2

PERSBERICHT

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en voert producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In september 2004 had Imation wereldwijd 2700 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Verenigde Staten, in Oakdale, Minnesota. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie biedt de website www.imation.com en de Nederlandse website www.imation.nl.

Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

Meer informatie:
PublieksWerk B.V. Imation International B.V. Marije Verdouw Mady Wiessenberg 00 31 (20) 486 21 39 00 31 (20) 654 21 54

marije@publiekswerk.nl mdwiessenberg@imation.com

PublieksWerk / Imation 2/2

---- --