---

Nieuwsberichten
---

KDC-10 opnieuw met hulpgoederen naar Azië

17-1-2005 15:41:00

Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht vertrekt woensdag (19 januari) met 21 ton hulpgoederen naar de Chinese hoofdstad Beijing. Het toestel brengt voor het Rode Kruis onder meer tenten en dekzeilen naar het door de zeebeving getroffen gebied in zuidoost-Azië.

Het grootste transporttoestel van de luchtmacht vliegt voor het eerst in een full cargo configuratie. Daarmee kan het toestel maximaal 65 ton vracht vervoeren. De KDC-10 blijft na aankomst nog tien dagen in het gebied en zal onder meer tweehonderd ton hulpgoederen vanuit Beijing naar Batam en Colombo (Sri Lanka) vervoeren.

Het transportvliegtuig vloog al twee keer eerder naar Azië. Op 30 december 2004 haalde de KDC-10 op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de ANWB gewonden van de zeebeving op. Op 4 januari bracht het toestel twintig ton hulpgoederen en een medisch team uit Estland naar Indonesië. Het toestel heeft vervolgens tot 12 januari met diverse vluchten hulpgoederen in het getroffen gebied verspreid.

Nieuws Nieuwsberichten