Politie Groningen

Persberichten dinsdag 18 januari 2005

provincie Groningen, 18-01-2005 -

Winschoten: Veendammer gewond bij verkeersongeval
Een 20-jarige man uit Veendam is dinsdagochtend op de Papierbaan zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Veendammer zat als passagier in een voertuig van de gemeentereiniging naast een 23-jarige man uit Bergum (F). De Fries werd als bestuurder van de auto vermoedelijk verblind door zware regenval en ook de verlichting van een tegemoetkomende auto. Hierdoor zag de man pas op het laatste moment een geparkeerde trekker met oplegger op de rijbaan staan. Het lukte de 23-jarige niet meer om een aanrijding te voorkomen. De Veendammer raakte door de botsing zwaar gewond aan zijn benen. Hij geraakte bekneld in de auto. Het slachtoffer kon pas na zon twee uur met behulp van brandweerpersoneel uit de auto worden bevrijd. Het personeel van het Mobiel Medische Team kwam met een auto bij het ongeval en namen zij de zorg over van het ambulancepersoneel. De 20-jarige werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse locaties in de stad snelheidscontroles gehouden.
Paterswoldseweg: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Friesestraatweg: maandagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1292, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Plataanlaan: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1400, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Rijksweg: maandagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1350, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: auto-inbraken op parkeerterrein
Op het voormalige Bodenterrein aan de Bloemsingel is maandag in zeven geparkeerde personenautos ingebroken. De autos stonden in een afgelegen hoek geparkeerd. Enkele eigenaren van de autos werden op het Bodenterrein verwezen voor het doen van aangifte. De andere benadeelden werden met een briefje geadviseerd om aangifte te doen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietser gewond na verkeersongeval
Een 16-jarige jongen uit Winsum is maandagavond op de Oosterhamrikkade gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed op zijn bromfiets in de richting van de JC Kapteynlaan. Op dat moment zag een 24-jarige automobilist uit Groningen, die in tegengestelde richting reed, de bromfietser bij het inparkeren over het hoofd. De jongen werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar moest hij ter observatie één nachtje blijven. De politie heeft de bromfiets veiliggesteld. Van het ongeval werd een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden
De politie heeft maandagnacht in de Hoekstraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de hun ambtshalve bekende Stadjer lopen in het A-kwartier. Een kwartier later zagen de dienders de man op een fiets rijden zonder licht te voeren, zonder reflector en zonder bel. De Stadjer werd staandegehouden en verklaarde de fiets even tevoren voor tien euro te hebben gekocht. Hij kreeg drie bekeuringen voor de verkeersovertredingen. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De fiets werd inbeslaggenomen en op het politiebureau gestald.

Overige regioberichten volgen later