Dienstenbond CNV

Sriller/Polygraphic - Akkoord
18-01-2005

Begin december heeft de CNV Dienstenbond de
Personeelsvertegenwoordiging (PVT) van Sriller geadviseerd om de door uw directie voorgestelde regeling inzake de indeling onder de CAO voor de Grafimedia niet te ondertekenen. Reden hiervan was de onduidelijkheid van de voorstellen van de werkgever. Na uitnodiging van uw werkgever zijn wij op 7 januari 2005 samen met onze collega-bond, FNV Kiem, gesprekken aangegaan om de situatie te bespreken. Wij zijn tot een principe akkoord gekomen. De gemaakte afspraken treft u hieronder aan. Wanneer een meerderheid van de leden met de regeling instemt zal het akkoord voor alle personeelsleden gaan gelden. Bijgaand treft u een stemformulier aan.
1. Vanaf 1 januari 2005 heeft u, conform de bepalingen in de CAO voor de Grafimedia, een 38 urige werkweek. Er verandert echter niets aan uw maandsalaris en overige arbeidsvoorwaarden. De pauzes blijft u, zoals dat gebruikelijk was, genieten. Zij zijn echter nu voor eigen rekening. Maar omdat uw maandsalaris gelijk blijft, merkt u daar niets van. Overigens zijn alle medewerkers van Sriller aangemeld bij de Grafische Bedrijfsfondsen en wordt er met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2000 premie betaald.
2. De verrekening van de openstaande vakantiedagen op basis van 38/40 van het openstaande tegoed is van de baan.

3. Vanaf heden is het mogelijk om met uw werkgever, op individuele en vrijwillige basis, een salaris voor tijd afspraak te maken. Dit houdt in dat u maximaal 5% van uw salaris mag inruilen tegen extra vrije dagen (5% inleveren levert 13 vrije dagen op, 2,5% 6,5 dag etc.). De werkgever kan een verzoek hiertoe enkel afwijzen wanneer inwilligen van het verzoek zijn bedrijfsproces ernstig schaadt. Bovendien moet de afwijzing gemotiveerd en schriftelijk afgegeven worden.

4. De twee jaar durende discussie over de invoering van de Grafimedia CAO is hiermee beëindigd. Alle personeelsleden genieten de bescherming van deze CAO en de werkgever is gehouden deze toe te passen.

Zoals gezegd blijven alle arbeidsvoorwaarden ongewijzigd. De werkgever is echter bevoegd om huisregels op te stellen. Over de huisregel van dokters- en tandartsbezoek is met de werkgever afgesproken dat de werknemer deze zoveel mogelijk in eigen tijd plant.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl