Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 18-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Filmpje van geboorte gestolen

DE BILT Op vrijdag 14 januari werd een echtpaar bestolen van dierbare filmbeelden.

Op vrijdag 14 januari, rond 22.00 uur, ontdekte de 35-jarige bewoner van een woning aan de Waterweg dat er in hun huis was ingebroken. De inbraak moest die avond of voorgaande middag zijn gebeurd.

De inbreker(s) bleek via de achterzijde in de woning te hebben ingebroken. Uit de woning bleken onder andere computerapparatuur, een geldbedrag en een videocamera te zijn weggenomen.

Vooral door de diefstal van de videocamera voelen de bewoners zich erg gedupeerd. In de camera bevond zich namelijk een filmpje van de geboorte van het nu bijna vijf maanden oude dochtertje des huizes.

Het echtpaar gaf aan de politie aan zeer graag weer in het bezit te komen van het filmpje, dat voor hen een zeer grote emotionele waarde heeft. Zij verzoeken dan ook dat de verdachte(n) het filmpje in een enveloppe stopt en bij hen of bij een politiebureau in de brievenbus doet.

Teveel op

ZEIST In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari bleek een automobilist teveel te hebben gedronken en nog boetes open te hebben staan.

Rond 02.15 uur werd een 34-jarige automobilist uit Zeist op de Boulevard gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 475 ug/l. meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat hij nog vier boetes voor in totaal bijna 400,- had openstaan. Tegen de Zeister is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, hij kreeg een rijverbod van vier uur en hij moest de boetes betalen.

Bekrassen

BUNNIK Op maandag 17 januari werd een man aangehouden voor vernieling.

Rond 22.30 uur zag een getuige dat een man op de Van Beeck Calkoenlaan met een sleutel een auto bekraste. De getuige ging met zijn auto achter de verdachte aan, sprak hem aan en verzocht in te stappen om terug te gaan naar de plek waar hij de vernieling had gepleegd. De verdachte deed dit en vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte, een 44-jarige man uit Bunnik, werd kort daarna overgedragen aan de ter plaatse gekomen politiemensen en werd naar het politiebureau overgebracht. Hij gaf aan de vernieling te hebben gepleegd omdat hij een rottige avond had gehad en zich irriteerde aan de manier waarop de auto op de stoep geparkeerd stond. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

WERKHOVEN Op maandag 17 januari raakte een bromfietser gewond bij een ongeval.

Rond 17.50 uur reed een 68-jarige man met zijn fiets vanaf een grindpad de verharde weg van de Herenstraat op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 42-jarige bromfietser uit Werkhoven, die over de Herenstraat reed, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser liep door het ongeval letsel aan zijn rug op. De fietser raakte niet gewond.

Verkeerscontrole

BILTHOVEN / BUNNIK De politie heeft op maandag 17 januari een verkeerscontrole op de Soestdijkseweg zuid in Bilthoven en de Koningin Julianalaan in Bunnik gehouden.

Bij de controle werden in totaal negentien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: niet kunnen tonen van vereiste papieren, niet dragen van de autogordel, technische gebreken en een verlopen apk.