Stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht 18-01-2005 - Districten Stad Utrecht

Inbreker aangehouden

UTRECHT Een 23-jarige man uit Utrecht werd gisteren op de Bessemerlaan aangehouden voor een woninginbraak.

Rond 9.40 uur kreeg de politie de melding dat er een man over de schutting heen geklommen was die hoorde bij een woning aan de Huetlaan. Op basis van een goed signalement kon enkele minuten later de politie op de Bessemerlaan een 23-jarige Utrechter aanhouden. De man verzette zich heftig tegen zijn aanhouding, maar kon uiteindelijk toch geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. In zijn fouillering trof de politie diverse goederen aan die van diefstal afkomstig waren. De man is in verzekering gesteld en het politieonderzoek is gaande.

Onder invloed tegen een bus

UTRECHT Een 44-jarige man uit Maarssen verloor rond 14.10 uur op de Oude Vleutenseweg de macht over zijn stuur en botste tegen een tegemoet komende bus.

De automobilist kwam uit de richting van de Vleutensebrug en ging richting de oprit naar de Rijksweg A2. In de bocht verloor hij om onbekende redenen de macht over zijn stuur, gleed naar buiten en raakte een passerende bus. Bij de afhandeling van de schadeformulieren rook een medewerker van de busmaatschappij een alcohollucht bij de Maarssenaar en belde de politie. Uit de blaastest bleek de man inderdaad teveel gedronken te hebben; hij blies 485 ugl. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur

UTRECHT Rond 02.15 uur hield de politie op de Blauwkapelseweg een 25-jarige automobilist aan. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 350 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overlast jeugd

UTRECHT Omstreeks 15.40 uur werd de politie gestuurd naar de Korte Lauwerstraat omdat jongeren hier voor overlast zouden zorgen. De agenten troffen 5 jongens aan in de leeftijd van 15 tot 17 jaar. Zij kregen een proces-verbaal voor het veroorzaken van hinderlijk gedrag. Een van de jongens, 17 jaar uit Woerden, had geen identiteitsbewijs bij zich en werd aangehouden. Na contact met zijn moeder, werd hij weer vrijgelaten. De moeder komt zijn legitimatie tonen op het politiebureau.

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT - Op maandagavond is een 45-jarige vrouw uit Utrecht op de Royaards van den Hamkade beroofd van haar tas.

Omstreeks 19.00 uur fietste zij over de Royaards van den Hamkade in de richting van het centrum. Ter hoogte van de bushalte bij de Plantage, trokken twee jongens aan haar bagagedrager en dwongen haar de stoppen. Vervolgens pakten ze haar tas uit de fietstas en renden weg. Hierop zette de vrouw de achtervolging in en bleef één van de verdachten lang volgen. Toen ze hem klem wilde rijden met haar fiets, sloeg hij haar hard tegen het hoofd. De verdachte rende weer weg en de vrouw zette opnieuw de achtervolging in. Hij is ontkomen toen hij over een hek is geklommen.

Een getuige is achter de andere verdachte aangegaan, hierbij heeft hij de buit laten vallen. De tas is retour gegeven aan de vrouw.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag zijn twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.00 uur liepen de verdachten, beiden 18 jaar uit Utrecht, langs de kassa zonder artikelen af te rekenen. Hierop zijn de twee mannen aangehouden door het beveiligingspersoneel, deze hebben de verdachten overgedragen aan de politie. De verdachten hebben de gestolen goederen alsnog betaald. Beide verdachten kregen een bekeuring.

Valse naam

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 38-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Omstreeks 02.20 uur werd het voertuig van de man gecontroleerd, hierbij gaf hij een valse naam op. Deze valse naam bleek bij de politie gesignaleerd te staan. Hierop is de man aangehouden. Later bleek de man een Nederlands noodpaspoort te hebben, waarop zijn juiste gegevens stonden. De man heeft een bekeuring gekregen voor het opgeven van een valse naam en voor het rijden zonder rijbewijs.