PvdA Europees parlement


Problemen energiefacturen maken nieuwe regels noodzakelijk

17 januari 2005

"De problemen met energiefacturen maken nieuwe Europese regels ter bescherming van consumenten noodzakelijk," zegt PvdA-europarlementariƫr Dorette Corbey in reactie op de klachtenstroom over de slechte nota-afhandeling bij Nederlandse energiebedrijven.

In het Europees Parlement heeft Corbey vandaag aandacht gevraagd voor de klachten in Nederland. De situatie in Nederland toont volgens haar aan dat er extra regels nodig zijn. Het Europees Parlement buigt zich momenteel over aanvullende regels voor de energiemarkt, waarin staat dat consumenten recht hebben op tijdige facturen. Corbey: "Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar gezien de toestand in Nederland is het allerminst vanzelfsprekend."

Het volledige gebrek aan aandacht voor de belangen van energieconsumenten is bovendien strijdig met de regels voor de Europese energiemarkt. "De basisvoorschriften inzake consumentenbescherming die onderdeel zijn van deze regels worden in Nederland onvoldoende nageleefd. Consumenten mogen niet de dupe van liberalisering worden," concludeert Corbey.