FNV

Drietal horecatalenten wint NK 2005

Een drietal horecatalenten is deze januarimaand, tijdens de Horeca Manifestatie op de Horecava in Amsterdam, uitgeroepen tot Nederlands Kampioen 2005 in hun horecadiscipline. Zo mag Maik Kuijpers, leerling bij restaurant De Librije in Zwolle en leerling van ROC de Leijgraaf in Cuyk, zich het komend jaar de beste jonge kok van Nederland noemen. Tweede in deze discipline werd Martin Ruisaard, van restaurant De Gastronoom in Harlingen en leerling van het Friesland College. Op de derde plaats eindigde Samantha Vonk, werkzaam bij Le Ciel Bleu (Okura Hotel) in Amsterdam en leerling van het ROC van Amsterdam.

Guido Lenting, van Chalet Brakkenstein in Nijmegen, werd de overtuigende winnaar bij de gastheren/-vrouwen. Guido is leerling van ROC de Leijgraaf in Cuyk. De tweede prijs in de discipline gastheer/-vrouw ging naar Nathalie Notenboom van het ROC van Twente in Almelo. Zij is werkzaam bij het hotel De Lutte in De Lutte. Derde werd Chun-Ting Lam van het Horizon College in Heerhugowaard. Ook hij werkt in restaurant Le Ciel Bleu (Okura Hotel) in Amsterdam.

Bij de discipline Kastelein van de Toekomst behaalde Manouk van Geertruij de eerste plaats. Zij werkt bij café Bolle in Tilburg. Op de tweede plaats eindigde Manon Hoekwater. Zij is werkzaam bij café Le Duo in Den Bosch. Als derde eindigde Michael Poreber van brouwerij De Beyerd in Breda. Alledrie zijn ze leerling van ROC De Rooi Pannen in Tilburg.

De winnaars krijgen naast de Jaques Fit-trofee vakgerichte prijzen zoals een stage in het buitenland bij een gerenommeerd bedrijf, wijn- of bierproeverijen en een geldprijs van EUR 450,-

(Nieuws, dinsdag 18 januari 2005, redactie: Frank van der Kuyl, beeld: Horeca Branche Instituut)