Gemeente Hengelo

Controle groene containers

Bij de verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval uit de groene containers blijkt af en toe dat de inhoud vervuild is met ander afval. Het gft-afval kan daardoor niet worden gecomposteerd of pas nadat het afval dat er niet in hoort is verwijderd. Dit veroorzaakt onnodige kosten.

Extra controle Woolder Es

Op 10 januari was het gft-afval uit de Woolder Es verontreinigd. Op maandag 24 januari wordt in deze wijk opnieuw ingezameld. Daarbij wordt extra gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt uw container niet geleegd.

Er wordt niet gecollecteerd.

De commissie vergadert op dinsdag 18 januari 2005 vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
* wijkplan Noord

* voorlopige vaststelling werkelijke kosten openbaar basisonderwijs 2003

* verlenging zittingsduur en benoeming leden Sportraad
* vernieuwbouw Wilhelminaschool voor het Heim
* opheffing culturele raad

* toelichting haalbaarheidsonderzoek Muveron kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
* aanwijzing CIZ als indicatieorgaan voor de AWBZ
* 3e Kwartaalrapportage Wet Werk en Bijstand kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staat onder meer:
* benoeming accountant

* Regionaal Bedrijventerrein Twente

* ontwikkelingsvisie hotel/restaurant 't Lansink, tevens huurovereenkomst en kredietaanvraag
Laat uw mening horen!
60-jarige bevrijding Hengelo
Foto's van de bevrijding gezocht
Op 3 april 2005 is het zestig jaar geleden dat Hengelo is bevrijd. De gemeente Hengelo organiseert in dit kader, in samenwerking met verschillende instellingen, diverse activiteiten. Als onderdeel daarvan is het gemeentearchief Hengelo op zoek naar foto's van de bevrijding, die geschikt zijn voor expositie en/of een publicatie. Mocht u in het bezit zijn van fotomateriaal uit deze periode, dan kunt u contact opnemen met de heer N. Bakker, stadsarchivaris, telefoon 245 9313, of per mail: n.bakker@hengelo.nl
Feestelijke afsluiting op zaterdag 22 januari 2005 op met het secretariaat wijkaanpak, telefoon 245 9231 of mail naarwijkaanpak@hengelo.nl.
Zet uw boom deze week bij uw container
deze week op de ophaaldag van uw grijze of groene container aan straat zetten.
dan uw kerstboom op 18 januari bij de container. Alzheimer Café Hengelo
dinsdagavond 25 januari

Op dinsdagavond 25 januari 2005 vindt weer de maandelijkse bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Hengelo. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners. Naast contact is er ook ruimte voor informatie. Deze avond heeft het thema: "Juridische Zaken". Als iemand door de ziekte van Alzheimer niet meer instaat is zijn/haar eigen zaken te regelen, welke maatregelen kunnen dan getroffen worden? Een juridisch medewerker van Alzheimer Nederland komt informatie geven.

Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar tips en adviezen te geven.

De avond wordt gehouden in Café de Oriënt aan de Boerhaavelaan, in Hengelo, achterkant ziekenhuis (ingang vergadercentrum). De zaal is open 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De entree en het eerste kopje koffie is gratis. Voor informatie kunt u contact opnemen met SWOH (070) 2426205.

Bestemmingsplannen

Bestemmingsplan Vossenbelt, Broek-Noord, perceel Reimersdennenweg vastgesteld

Bij besluit van 8 november 2004 (nummer 73556) is het bestemmingsplan Vossenbelt, Broek Noord, perceel Reimersdennenweg gemeente Hengelo vastgesteld. Van 13 oktober tot en met 27 oktober 2004 heeft het ontwerp-uitwerkingsplan ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. De vastgestelde uitwerking behoeft derhalve geen goedkeuring van Gedeputeerde Staten.

Inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het vaststellingsbesluit ligt met het uitwerkingsplan van 19 januari tot en met 15 februari 2005 ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen, Stadskantoor en in de Gemeentewinkel in het Stadhuis. Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn tegen het genomen besluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een direct belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek doen aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak om een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 16 februari 2005. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan wanneer op dat verzoek is beslist.

Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Oosttangent (Merelweg)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 7 december 2004, RWB/2004/2532 het bij besluit van de gemeenteraad van 22 juni 2004, vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Oosttangent (Merelweg) heeft goedgekeurd. Het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Oosttangent (Merelweg) maakt de bouw van één woning aan de Merelweg in het centrum van Hengelo mogelijk, op een terrein waar momenteel bouwvallige lage schuren en garageboxen staan.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan Oosttangent (Merelweg) ligt van 19 januari tot en met 1 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor en de Gemeentewinkel in het stadhuis. Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep kan van 19 januari tot en met 1 maart 2005 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 2 maart 2005. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep. Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Bronforelstraat 67, plaatsen dakkapel

* Hammerfeststraat 3, oprichten van 2 bergingen
* Populierenweg 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Reviusstraat 67, oprichten carport

* Steijnstraat 55, veranderen voorgevel van een woonhuis
* Stockholmstraat 83, veranderen en vergroten woonhuis en garage Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Ankarastraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Bergweg 6, oprichten garage en carport

* Gerrit Peuscherstraat 169, oprichten dakopbouw
* Landmansweg 180 t/m 214, Steenbokstraat 1 t/m 57, Saturnusstraat 59 t/m 93, renoveren 65 appartementen

* Oude Postweg 22, oprichten 6 appartementen
* Sloetsweg nabij nr. 94, oprichten woonhuis genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen
In de week van 3 tot en met 7 januari 2005 is vergunning verleend voor:

* Elritsplein 100, oprichten 2 bergingen en tuinmuren
* Else Mauhsstraat 129, veranderen en vergroten woonhuis
* Goudvisstraat 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Harderstraat 30, veranderen en vergroten woonhuis
* Houtingstraat 4, oprichten garage

* Krabbenbosweg 91, oprichten fietsenstalling en berging
* Onyxstraat 12, oprichten watertank (voor afval)
* Rijnstraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Zwavertsweg 239, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

Sloopvergunningen

In de week van 3 tot en met 7 januari 2005 is vergunning verleend voor:

* Adriaansweg 4, slopen woonhuis

* Oldenzaalsestraat 530 + 538, slopen 2 woonhuizen

Ter inzage en bezwaar

De verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 3 tot en met 7 januari 2005. Informatie over de exacte data, kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon (074) 2459 647.
Er is een verzoek ingediend voor vrijstelling van de geldende gebruiksbepalingen van het bestemmingsplan ten behoeve van:
* de vestiging van een ambachtelijke gereedschapslijperij op het perceel Brouwertsweg 3
Een dergelijke bedrijfsmatige activiteit is in strijd met het 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om vrijstelling te verlenen van de gebruiksbepalingen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure op te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het verzoek past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 19 januari tot 16 februari 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen op het Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 16 februari 2005 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Meldingen ex. artikel 8.41

Bij de afdeling Milieu liggen ter inzage de meldingen als bedoeld in de hieronder vermelde, op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde uitvoeringsbesluiten:

Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer:
* P1 Parking Hengelo Centre in verband met het oprichten van een openbare parkeergarage, gevestigd aan de Bp Hofstedestraat 41
* JM Exterkate Holding in verband met het veranderen van een tijdelijke opslag van vrijetijdsmeubelen, gevestigd aan de Saffierstraat 18

* Fabory Centres Hengelo in verband met het veranderen van een handelsonderming, gevestigd aan de Topaasstraat 20

Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer:

Pool Koudetechniek Bv in verband met het veranderen van een inrichting, gevestigd aan de Pasmaatweg 21

Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer:
* De Kapstok Leerwerkprojecten afd. food en care in verband met het veranderen van een inrichting voor leerwerkprojecten, gevestigd aan de Esrein 27

* De Koppeling in verband met het oprichten van een inrichting voor leerwerkprojecten, gevestigd aan de Floresstraat 45
* De Kapstok Leerwerkprojecten afd. Bakkerij in verband met het veranderen van een inrichting voor leerwerkprojecten, gevestigd aan de Industriestraat 17

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer:

Goritzlehner Truck en Bus in verband met het veranderen van een garagebedrijf, gevestigd aan de Diamantstraat 29 en 30

Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer:
* Cafe Restaurant Middelpunt in verband met het oprichten van een Cafe/ Restaurant, gevestigd aan de Jan Gossaertstraat 1-3

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten.

Ter inzage

Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken zijn openbaar en liggen ter inzage bij de afdeling Milieu op het Stadskantoor.

Vergunningbesluiten ex. art. 8.1

Oprichtingsvergunningen als bedoeld in artikel 8.1, 1e lid onder a en c van de Wet milieubeheer zijn verleend aan:

* Stork Plastics Machinery B.V. voor een inrichting voor de verkoop, het ontwerp, de fabricage, het testen en de nazorg van spuitgietmachines voor de kunststofverwerkende industrie gelegen aan de Alfred Marshallstraat 2

* Graveertechniek Nijdeken B.V. voor een graveerinrichting gelegen aan de Aquamarijnstraat 118

* De Groot Installatiegroep B.V. voor het installatiebedrijf annex metaalbewerkingsbedrijf gelegen aan de Opaalstraat 22

Aan de vergunningen zijn voorschriften verbonden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De vergunningbesluiten en andere van belang zijnde stukken liggen van 18 januari tot 3 maart 2005 ter inzage bij de afdeling Milieu op het Stadskantoor, telefoon 245 9655.

Omdat geen bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerp van de vergunningen en deze ten opzichte van het ontwerp niet zijn gewijzigd, kan tegen deze vergunningen alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de betreffende vergunning.

Een eventueel beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, een motivering, een dagtekening en ondertekening en dient voor het einde van de bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Daarnaast kan tegelijk met of ná indiening van een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening.

Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 136 euro, terwijl eenzelfde bedrag nogmaals is verschuldigd voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt in beide gevallen een bedrag van 273 euro). Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Milieu van de gemeente Hengelo. Een vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor afloop van de beroepstermijn van zes weken een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De betreffende vergunning wordt dan niet eerder van kracht dan nadat op dit verzoek is beslist.

Kapvergunningen

In de week van 5 januari tot en met 11 januari 2005 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 eiken in de Oosterbosweg, ter hoogte van huisnummer 42. Herplant: 6 eiken, in de maat 18/20, in het voorjaar van 2005.
* 1 Paulownia in de Wemenstraat tegen de Lambertushof in Hengelo. Herplant: 1 Paulownia in de maat 14/16 in het voorjaar van 2005.

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage bij de infobalie SBO aan de Hazenweg 121. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Oldenzaalsestraat

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het laatste gedeelte van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat, tussen de Paul Krugerstraat en de Kortenaerstraat. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer richting stad-in wel doorgang vinden. In de richting Oldenzaal wordt het verkeer omgeleid. Ook de verbinding met de Oude Molenweg wordt afgesloten. Kijk voor meer informatie over de omleidingen op www.hengelo.nl.


* in de nacht van dinsdag 18 januari 2005 op woensdag 19 januari 2005, van 23.00 tot 7.00 uur, rondom het station in Hengelo.
* In de nacht van maandag 24 januari op dinsdag 25 januari 2005, van 23.00 tot 7.00 uur aan het baanvak Zutphen - Hengelo, tussen de gemeentegrens en het station Hengelo.