1e persbericht van dinsdag 18 januari 2005

Eindhoven 18-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling taxichauffeur

Dinsdag even na middernacht is op de Alsacelaan een 66-jarige Eindhovenaar aangehouden voor mishandeling. Hij kreeg onenigheid met een taxichauffeur over de ritprijs en sloeg en schopte de chauffeur daarbij. Hij is ingesloten op het bureau.

Eindhoven: Verdachten autodiefstal aangehouden

Op maandag om 21.50 uur zijn op de Hoogstraat drie verdachten van autodiefstal aangehouden. Het zijn Eindhovenaren van 22, 23 en 41 jaar. Ze zaten in een Opel Kadett die gestolen was. Er was een doorverbinding gemaakt in de auto. Verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden voor spuiten van graffiti en rijden onder invloed

Op de Achtseweg Zuid is op maandagavond om 23.20 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden voor het spuiten van graffiti. Hij werd op heterdaad betrapt bij het bespuiten van de gevel van de spoortunnel. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. Hij werd daarna in vrijheid gesteld. Later in de nacht om 2.55 uur is dezelfde verdachte opgepakt op de Hendrik Staetslaan voor het rijden onder invloed in een auto. Het alcoholpromillage was ruim 1,5. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden

Dinsdagochtend om 5.30 uur zijn op de Melati van Javalaan twee mannen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, van de andere verdachte is de identiteit nog niet bekend. De verdachten werden door de bewoners betrapt bij het inbreken in een woning aan de Poelhekkelaan.

Helmond: Man aangehouden voor heling

Op de Kasteel Traverse is op dinsdagochtend om 5.20 uur een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden voor heling. Bij controle van zijn auto werd in de kofferbak paardentuig aangetroffen waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Fietsendief aangehouden

Bij het Stationsplein is op maandagavond om 21.50 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden voor het stelen van een fiets. Hij werd hierbij op heterdaad betrapt. Hiervan is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

* Maandag tussen 15.41 en 18.00 uur zijn op de Engelseweg 73 bekeuringen uitgeschreven bij een snelheidscontrole. Er werden 2.286 voertuigen gecontroleerd. De toegestane snelheid is 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur.
* Bij een snelheidscontrole op de Rijpelbergseweg zijn maandagavond tussen 19.25 en 21.30 uur 42 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 783 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid wat 77 km per uur. De toegestane snelheid is 50 km per uur.

Westerhoven: Verkeerscontrole op Provincialeweg

Bij een verkeerscontrole op de Provincialeweg maandag tussen 15.30 en 17.00 uur zijn 36 bekeuringen uitgeschreven. Dit waren 11 bekeuringen voor ondeugdelijk fietsverlichting, 9 bekeuringen voor de constructiesnelheid van bromfietsen, 1 bekeuring voor het niet dragen van een gordel, 1 bekeuring voor een verlopen APK, 1 bekeuring voor het ontbreken van een gele plaat op een bromfiets, 1 bekeuring voor het voeren van onnodige verlichting en 12 bekeuringen voor een te hoge snelheid. Bij een alcoholcontrole op de Hof werden tussen 19.15 en 20.15 uur 148 blaastesten afgenomen. Hierbij zijn geen bekeuringen uitgeschreven.