Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 18 januari 2005

Overvallen opgelost

Twee mannen werden aangehouden

Vriezenveen, Bentelo, Losser, Hengelo

Door een rechercheteam van de Politie Twente werd vanaf 20 december 2004 een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op het tankstation Hazenpad aan de Rijksweg N 36 te Vriezenveen. Op donderdag 13 januari '05 werden door het arrestatieteam twee Enschedeërs van 30 en 32 jaar aangehouden. De mannen hebben inmiddels de overval op het tankstation in Vriezenveen bekend. Zij bekenden tevens de overval op de tankstations in Bentelo (zondag 5 december '04) en Losser (woensdag 8 december '04). Ook verklaarden zij debet te zijn geweest aan de overval op een supermarkt in Hengelo op donderdag 2 december'04. De buit bestond uit geld. De mannen worden morgen voorgeleid bij de rechtbank. (05-156211)

Gordelcontrole

Twaalf bekeuringen werden er uitgeschreven

Goor

Op maandagmiddag 17 januari '05 werd in Goor een autogordelcontrole gehouden. Agenten controleerden tussen 14.30 uur en 15.15 uur op de Diepenheimseweg 132 voertuigen. Hiervan droegen 5 personen geen gordel. Op de Markeloseweg werden 66 voertuigen controleert van 14.00 uur tot 14.30 uur gecontroleerd. Eén persoon droeg geen gordel. Op de Spechthorstweg werd gecontroleerd van 15.30 uur tot 16.30 uur. Van de 36 bestuurders droegen 6 personen geen gordel. (05-007330)

Eenzijdig ongeval

Bestuurder bromfiets werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Almelo

Op maandag 17 januari '05 omstreeks 16.43 uur reed een 36 jarige bestuurder van een bromfiets uit Almelo over de Twentepoort West in Almelo. Bij het afslaan hield de man zijn bromfiets niet onder controle. Het voertuig slipte weg en de man viel op de grond. Hij raakt gewond aan zijn gezicht. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (05-007411)

Litouwers aangehouden

Dankzij oplettende beveiligingsbeambte kon de Politie Twente de mannen aanhouden

Vriezenveen

Op dinsdag 18 januari 2005 omstreeks 2.18 uur deed een beveiligingsbeambte melding bij de Politie Twente van een verdachte situatie bij de parkeerplaats 'Smokkelpad'naast de N36 in Vriezenveen. Door de gealarmeerde agenten werden twee personenauto's aangetroffen met Nederlandse exportkentekens. De agenten zagen in één van de auto's een scooter liggen. Door de beveiligingsbeambte was gezien dat een auto met een Litouws kenteken was weggereden. Deze auto ging er bij het zien van de beveiligingsbeambte er als een speer vandoor. De agenten hebben de auto kunnen controleren in Diffelen, gemeente Hardenberg. In de auto zaten twee mannen met de Litouwse nationaliteit van 33 en 20 jaar. Tevens zagen agenten inbrekerswerktuig in de auto liggen. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werden ingesloten. De mannen hadden de autosleutels op zak van de auto's die op de parkeerplaats Smokkelpad stonden. Door een politiehond werd in de bosjes in de omgeving van de parkeerplaats een tas aangetroffen met daarin goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De mannen werden opgesloten. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-007502.)

Oplichting

Politie Twente waarschuwt voor 'vals-spel'

Wierden, Almelo, Nijverdal

Bij de Politie Twente zijn enkele meldingen vanuit Wierden, Almelo en Nijverdal binnengekomen van een brief met dubieuze inhoud. Mensen kregen via de post een brief van een zogenaamd centraal bureau van berekeningen. In de brief stond dat op de rekening van de persoon onterecht een bedrag van E 195.000,- was gecrediteerd. Ter compensatie werd aangeboden om een bedrag van E 4.550,- te storten op de rekening van de geadresseerde. Voorwaarde is echter dat men de bijgevoegde bon moet voorzien van persoonsgegevens en ondertekend moet retourneerden naar een adres in Engeland. Deze bon is echter een akkoordverklaring voor deelname aan een spel en daarbij is een vergoeding van E 20,00 noodzakelijk. De Politie Twente wil haar burgers waarschuwen voor deze werkwijze van werving voor een buitenlands kansspel. (05-006084 05-006181 05-007064)

Mishandeling

Jongen werd van zijn fiets getrapt. Politie Twente vraagt getuigen zich te melden.

Vriezenveen

Op zaterdag 15 januari '05 omstreeks 00.15 uur fietste een 16 jarige jongen uit Westerhaar samen met zijn vriend over de Harmsenweg in Vriezenveen. Op een gegeven moment werden de jongens gepasseerd door een drie jongens. De jongen voelde dat er tegen zijn fiets werd getrapt. Hierdoor viel hij met zijn fiets op de grond en kwam met zijn hoofd op de grond. De jongen raakte gewond aan zijn hoofd en had hersensschudding opgelopen. Hij heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. De daders zijn verder gefietst. De Politie Twente is opzoek naar de drie jongens en getuigen van het gebeuren. Zij kunnen zich melden aan het politiebureau of bellen met 0900-8844 of bel M. 0800-7000 (05-006897)

Mishandeling

Jongen werd door man mishandeld

Vroomshoop

Een 16 jarige jongen uit Vroomshoop had een conflict over geld met een leeftijdsgenoot van hem. Om dit op te lossen is hij samen met een 16 jarige vriend op maandagavond 17 januari '05 bij de jongen, ook uit Vroomshoop, op visite gegaan.Eenmaal in de woning kreeg hij een woordenwisseling met de jongen. De vader van de jongen, een 40 jarige man, werd zo kwaad op de 16 jarige jongen dat hij hem bij zijn keel greep. Hij heeft de jongen meerdere malen met zijn hoofd tegen een deurpost geslagen. En hem daarna de woning uitgezet. Buiten heeft hij de jongen nogmaals bij zijn keel gegrepen. De jongen is naar de woning van zijn vriend gegaan en heeft de politie gebeld. De agenten hebben daarop de 40-jarige man aangehouden in zijn woning. De man werd naar het politiebureau gebracht en werd opgesloten. De jongen deed aangifte van mishandeling. Agenten zagen dat hij meerdere bloeduitstortingen in de nek en hals had. Tevens had hij meerdere kleine verwondingen in zijn gezicht. De Politie Twente onderzoekt de zaak. . (05-007455)

Jongen liep 2e graads brandwonden op

Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval

Rijssen

Op maandag 17 januari '05 omstreeks 10.04 uur deed een 45 jarige vader melding van een vuurwerkongeval van zijn zoon. Zijn zoontje van 8 jaar oud speelde zaterdagmiddag 15 januari '05 op het speelveld aan de Markeloseweg met de Dennenlaan in Rijssen. In een vuilnisbak had hij een bal gevonden en een aansteker. De jongen heeft de stof die in de bal zat in een potjes gedaan en probeerde dit aan te steken..Omdat het spul niet wilde branden had de jongen zijn hand in dit potje gestoken. Op dat moment ontplofte het potje en vatte de kleding van de jongen vlam. Buren hebben de jongen onder de douche gezet en zijn ouders gebeld. De jongen is per ambulance met spoed overgebracht naar het Martini-ziekenhuis in Groningen. Daar bleek dat hij 2e graads verbrandingswonden had aan arm, hand, borst en gezicht. De jongen is inmiddels geopereerd maar niet in levensgevaar. De Politie Twente onderzoekt de zaak. Onduidelijk is onder andere welke stof de jongen heeft aangestoken en waar het goed vandaan kwam. De Politie Twente vraagt eventuele getuigen op zich te melden en stelt een onderzoek in. (05-007050)

Auto tegen lichtmast

Bestuurder werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Diepenheim

Op maandag 17 januari '05 omstreeks 18.46 uur reed een 38 jarige automobilist uit Lochem over de Lochemseweg in Diepenheim. Hij kwam uit de richting van goor. Door onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de rechterberm terecht. Hij botste frontaal tegen een lichtmast op en kwam in een sloot tot stilstand. De man is zelf uit zijn auto gekropen en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd weggesleept.(05-007429)

Hardrijder

Rijbewijs van de man werd ingevorderd

Enschede

Een 39 jarige automobilist uit Enschede werd op de A35 op zijn snelheid gecontroleerd. Hij reed 158 km/h alwaar 100 km/h was toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-007106)

Autogordelcontrole

Op diverse plaatsen werd gecontroleerd op het dragen van de gordel

Enschede, Hengelo, Glane, Overdinkel, Denekamp

Op 17 januari '05 werd tussen 10.00 uur en 10.30 uur een controle gehouden op de Hoofdstraat in Overdenken. Er werden 59 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders droegen geen gordel Van 10.35 uur tot 11.00 uur werd gecontroleerd aan de Gronausestraat in Glane. Daar droeg één bestuurder van de 27 gecontroleerde voertuigen geen gordel. Van 11.10 uur tot 11.30 uur werd gecontroleerd aan de Kerkstraat in Glanerbrug. Daar werden 55 voertuigen gecontroleerd. Twee bestuurders droegen geen gordel. Van 11.50 uur tot 12.20 uur werd gecontroleerd op de Pruisische veldweg in Hengelo. Daar werden 58 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders drogen geen gordel. Tevens werd één bestuurder bekeurd omdat hij niet het vereiste B-E-rijbewijs had.(05-007159) In Denekamp werden op de Nordhornsestraat 48 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een bekeuring. (05-007339)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --