Gemeente Putten

Website gemeente Putten (www.putten.nl) volledig vernieuwd (17-01-2005)


---

Vanaf vandaag, maandag 17 januari 2005, is de vernieuwde website van de gemeente Putten in de lucht. De kleurstelling en de indeling zijn gewijzigd, zodat de website moderner oogt en de website beter toegankelijk en gebruiksvriendelijker is. Bovendien is de zoekfunctie verbeterd.

Ook zijn twee nieuwe onderdelen aan de website toegevoegd:


· Raads-/bestuursinformatiesysteem:
De bezoeker van de website kan de openbare besluitenlijsten van het college van B&W, de agenda en de bijbehorende openbare stukken van de raadscommissies en de agenda met bijbehorende openbare stukken van de raadsvergaderingen via een eenvoudige of een uitgebreide zoekmachine raadplegen. Ook is er binnen dit systeem een kalender te raadplegen, waarop de bezoeker eenvoudig kan zien wanneer de diverse vergaderingen zijn.
Wethouder E.H. de Graaf bekijkt de vernieuwde website


· Huwelijkskalender:
Als iemand in Putten wil trouwen, kan hij of zij via de huwelijkskalender op de website nagaan of een datum en/of tijdstip nog vrij is. Er moet vervolgens wel altijd telefonisch contact worden opgenomen met de afdeling burgerij om e.e.a. te bevestigen. Natuurlijk wordt ook informatie gegeven over de huwelijksaangifte, de tijdstippen waarop getrouwd kan worden, de ambtenaren van de burgerlijke stand en de tarieven.

De gemeente Putten heeft sinds februari 2002 een eigen website. Bij de start stond er alleen algemene informatie over de gemeente Putten, het gemeentebestuur en het gemeentehuis op de website en werden de gemeentelijke bekendmakingen en nieuwsberichten gepubliceerd. In de loop van de tijd is de website uitgebreid met informatie over de gemeentelijke producten en diensten met bijbehorende aanvraagformulieren, de gemeentegids, statistische gegevens, links naar andere websites, e.d.. Door de toename van de hoeveelheid informatie, voldeed de structuur niet meer en was een herindeling noodzakelijk.

De gemeente zal er alles aan doen om de website zo uitgebreid en actueel mogelijk te houden. Vragen en opmerkingen van bezoekers van de website kunnen helpen om de site gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te houden. De gemeente ontvangt daarom graag reacties hoe bezoekers de website ervaren.