Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-01-2005 - Persberichten District II

VERLICHTINGSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een verlichtingscontrole op de Ruigenhil hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op maandagmorgen 17 januari 2005 van 06.00 tot 08.30 uur. In totaal werden ongeveer 160 fietsers gecontroleerd.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Rivierdijk hebben politieagenten 85 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmorgen 17 januari 2005 van 07.45 tot 09.45 uur. In totaal werden ongeveer 670 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur.

SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Thorbeckelaan hebben politieagenten 25 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag 17 januari 2005 van 17.00 tot 19.30 uur. In totaal werden ongeveer 455 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

GIESSENBURG- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Provincialeweg N 216 hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagavond 17 januari 2005 van 20.30 tot 22.30 uur. In totaal werden ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur.

VROUW MISHANDELT EX-MAN
LEERDAM De politie heeft een 28-jarige vrouw uit Schoonrewoerd aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk, vernieling en bedreiging/mishandeling van haar ex-man. Dit gebeurde op maandagmiddag 17 januari 2005 omstreeks 13.50 uur. De vrouw ging langs bij haar ex-man die boven een winkel woont aan de Hoogstraat. De ex-man deed de deur niet open voor haar omdat hij bang voor haar was. De vrouw ging toen door het lint. Beneden in de winkel bedreigde ze haar man, scheurde zijn shirt kapot en gooide een mes naar hem. Ook vernielde ze zijn auto door een bloempot door de voorruit te gooien. Ze is ingesloten.

JONGETJE (8) AANGEREDEN; GETUIGEN GEZOCHT
NIEUW-LEKKERLAND De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben van een ongeluk dat zich op 17 januari omstreeks 17.00 uur voordeed op de Lekdijk ter hoogte van de watertoren. Een 8-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland reed daar op zijn fiets en werd door een tegemoetkomende lichtkleurige auto aangereden. Achter het stuur zat een vrouw. De bestuurster kwam op het weggedeelte waar de jongen reed en raakte hem met de koplamp tegen de knie. Het slachtoffer kwam daardoor met het voorwiel van zijn fiets tegen een muurtje en viel daardoor. Hij had een pijnlijke knie. De bestuurster kwam ten tijde van het ongeval uit de richting van Streefkerk en reed in de richting van Kinderdijk. Na het ongeval reed zij terug richting Streefkerk.

De Politie Zuid-Holland-Zuid roept mensen die iets gezien hebben of meer weten van dit ongeval op zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief)

PEPPERSPRAY
SCHOONREWOERD- Een 29 jarige man uit Ede is door politieagenten aangehouden omdat er een busje pepperspray in zijn auto lag. Dit gebeurde op maandagavond 17 januari 2005 omstreeks 23.45 uur tijdens een routine controle op de Provincialeweg N 484. De man ontkende dat de pepperspray van hem was. Van wie de spray dan wel was kon hij niet verklaren. De pepperspray is in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VAN DE DIJK AF ONDER INVLOED
AMEIDE- Een 26 jarige man uit Tienhoven is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op dinsdagochtend 18 januari 2005 omstreeks 01.25 uur op de Lekdijk. De man was met een personenauto van de weg geraakt en op de wielen onder aan de dijk terechtgekomen. Politieagenten troffen de man slapend over zijn stuur aan. Ze roken een sterke alcohollucht. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (1030 ugl/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. In de loop van de dag werd hij na verhoor met een dagvaarding heengezonden.