Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-01-2005 - Persberichten District I

POGING DIEFSTAL MET GEWELD; GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Een 10-jarig meisje is op vrijdagavond 14 januari omstreeks 18.10 uur lastig gevallen door een onbekende jongen die haar fiets wilde stelen. Dit gebeurde op de Middelweg ter hoogte van de Meranti in Stadspolders. Het meisje fietste daar toen iemand haar gedag zei. Ze stopte omdat ze dacht dat het een bekende was. Het was echter een onbekende jongen die vroeg of hij haar fiets mocht lenen. Het slachtoffer zei nee maar de jongen trok toch haar fiets naar zich toe. Het meisje trok terug waarop de jongen twee keer tegen het voorwiel trapte. Het meisje gaf de verdachte een klap en een duw waarop hij wegrende.

Het signalement van de verdachte is als volgt:

- Jongeman tussen de 16-18 jaar

- donker getinte huidskleur

- 1.75 1.80 meter lang

- beugel in de mond

- hij droeg een zwarte jas met bontkraag

De Politie Zuid-Holland-Zuid roept mensen die iets gezien hebben of meer weten van dit ongeval op zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

INBRAAK WINKEL
HENDRIK IDO AMBACHT- Vermoedelijk is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 januari 2005 ingebroken in een winkel aan de Graaf Willemlaan. Nadat het slot van de deur was geforceerd kon men de winkel binnenkomen. In het kantoorgedeelte heeft men getracht een kluis open te breken. Dit is echter niet gelukt. In de winkel was een fikse puinhoop gemaakt. Er werd een computer gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 10 bekeuringen uitgeschreven.Ze deden te hoge constructiesnelheid en technische gebreken. Ze hielden de controle op maandagmiddag 17 januari 2005 van 12.30 tot 16.00 uur op de Maria Montessorilaan en het van Baerleplantsoen. In totaal controleerden de agenten 30 bromfietsen.

LASTIG
DORDRECHT- Een 35 jarige man uit Leiden is door politieagenten aangehouden voor openbare dronkenschap. Dit gebeurde op maandagmiddag 17 januari 2005 omstreeks 17.35 uur op het Bagijnhof. De man kwam de winkel van zijn ex-vriendin binnen en wilde deze niet verlaten. De vrouw kreeg hulp van de buurman die de man naar buiten trok. Daar wilde hij met de buurman op de vuist. Tijdens de worsteling viel de verdachte en liep hij een hoofdwond op. Hij was dronken en is ingesloten. In de loop van de avond is hij met een proces-verbaal heengezonden.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRIJDING
ZWIJNDRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een ongeluk op de Burgemeester Jansenlaan op 17 januari j.l. omstreeks 20.00 uur. Een 22-jarige man uit Dordrecht reed in zijn auto over de Laurensvliet komend uit de richting Rotterdamseweg. Op de kruising Burgemeester Jansenlaan verleende hij geen voorrang aan de voor hem links komende automobilist, een 18-jarige man uit Zwijndrecht. Deze automobilist was al op de kruising. Een botsing was het gevolg. Beide autos raakten total loss. De 22-jarige hield zich vermoedelijk niet aan de verkeersregels. De 18-jarige had last van zijn hoofd en nekklachten. De toestand van de 22-jarige is onbekend.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeluk. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT- Politieagenten hebben een hennepkwekerij met ongeveer 200 plantjes ontmanteld. Dit gebeurde op maandagavond 17 januari 2005 omstreeks 20.20 uur in een woning aan de Weissenbruchstraat. Twee mannen van 19 en 29 jaar uit Dordrecht, die aan het oogsten waren, werden aangehouden. De planten, de toebehoren en reeds geoogste toppen werden in beslag genomen en vernietigd. De verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een tip.

ONTZEGGING
DORDRECHT- Een 46 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een bromfiets reed terwijl hij een rijontzegging had. Dit gebeurde op dinsdagochtend 18 januari 2005 omstreeks 02.50 uur op de Willem Marisstraat. Tijdens een controle bleek dat hij een rijontzegging had tot 12 februari 2005. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

SCHENNIS
DORDRECT- Een 25 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens schennispleging. Dit gebeurde op dinsdagochtend 18 januari 2005 omstreeks 01.30 uur. De man, welke dronken was, had in een woning aan de van Almondestraat tegenover een aantal mensen schunnige taal uitgeslagen en zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.