Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wedstrijd Schoolworkx met als inzet gratis voorstelling van De Verhalenman

Schone basisschool? Een goed verhaal doet wonderen!

Capelle aan den IJssel, 18 januari 2005 - Een schone school is belangrijk. Daarom organiseert Schoolworkx, een schoonmaakdienst speciaal voor basisscholen, een wedstrijd waarin de groepen 4 en 5 van basisscholen een gratis voorstelling kunnen winnen van De Verhalenman. Deze leuke en leerzame vertel-, maar vooral meespeel-voorstelling moet kinderen duidelijk maken hoe fijn en gezond het is om te leren en te spelen in een schone omgeving. De wedstrijd is bedoeld voor schooldirecteuren, leraren en ouders. Wat ze moeten doen, is motiveren waarom juist hun school in aanmerking zou moeten komen voor een gratis voorstelling. Deelname aan de wedstrijd is mogelijk van 18 januari tot en met 14 februari 2005 via een speciaal contactformulier op de website www.schoolworkx.nl. Schoolworkx selecteert uiteindelijk vijf basisscholen waar medio maart de voorstellingen zullen worden gespeeld.

Schoolworkx is een schoonmaakdienst van Hago die gespecialiseerd is in de schoonmaak van basisscholen en via haar eigen website informatie en tips biedt over het belang van hygiëne op school. Schoonmaken en schoonhouden van een school doe je met zijn allen, is het uitgangspunt van Schoolworkx. Om die boodschap nog meer te benadrukken heeft Schoolworkx aan De Verhalenman gevraagd om speciaal voor de groepen 4 en 5 van de basisschool een meespeel-verhaal te ontwerpen. Thema van deze voorstelling is "de schone school", met daarin centraal de rol die kinderen hierbij kunnen spelen.

Ruimte voor ideeën

De Verhalenman is Karel Baracs, een ervaren professioneel acteur en verteller met als specialiteit: het meespeel-verhaal. Hij werkt voornamelijk voor basisscholen, maar ook voor andere onderwijsinstellingen, particulieren, bedrijven en overheid. Zijn motto is: een goed verhaal doet wonderen, ofwel: een goed verhaal verbindt mensen en het schept daarbij ruimte voor ideeën. Schoolworkx beschouwt de voorstelling van De Verhalenman als een uitstekend middel om haar boodschap over te brengen.

Over Hago en Schoolworkx

Hago Nederland B.V. is één van de top drie spelers in de markt voor schoonmaakbedrijven. Hago levert vanuit vijf regionale bedrijven schoonmaakdiensten door heel Nederland. Hago heeft zich gespecialiseerd in het schoonhouden van ziekenhuizen, kantoren, scholen en treinen, maar ook industrieën en cleanrooms. Om haar dienstverlening ten aanzien van basisscholen nog verder te vergroten, heeft Hago de schoonmaakdienst Schoolworkx geïntroduceerd. Deze richt zich helemaal op het schoonmaken en schoonhouden van basisscholen. Maar Schoolworkx biedt meer dan schoonmaak alleen. Zo heeft Schoolworkx een eigen website www.schoolworkx.nl waarop handige informatie en nuttige tips te vinden zijn om scholen schoon te houden. In 2003 en 2004 heeft Schoolworkx samen met het Astma Fonds de actie "Mijn School weer Schoon" gehouden. Scholen konden via aanmelding op de website www.mijnschoolweerschoon.nl in aanmerking komen voor een gratis schoonmaakbeurt. Vooral voor kinderen met astma en allergieën is een schone school een absolute voorwaarde om optimaal te kunnen profiteren van goed onderwijs.

/////


Noot voor de redactie,