Gemeente Ambt Montfort


Rijksweg 73 - Zuid

Rijksweg 73-Zuid is, als hij klaar is, een ongeveer 42 kilometer lange autosnelweg. Deze weg, ook wel de ruggengraat van Limburg genoemd, zal een belangrijke noord-zuid verbinding voor Limburg worden. De weg vormt de verbinding tussen de A73 bij Venlo (Knooppunt Zaarderheiken)en de A2 bij Echt. Rijksweg 73-Zuid zal er voor zorgen dat de overvolle N271 en N273 (Napoleonsweg) worden ontlast. Hiermee worden de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in Limburg bevorderd.

Rijksweg 73-Zuid wordt, zoals door deTweede Kamer en de Minister van Verkeer & Waterstaat in 1995 werd besloten, aangelegd op de oostoever van de Maas. Het project wordt gerealiseerd door Rijkswaterstaat.

FOTO HOEVE JONGENHOF Ter hoogte van Hoeve Jongenhof eindigt de tunnel onder het Roerdal en komt Rijksweg73-Zuid weer boven de grond. De weg komt dan parallel te liggen aan de spoorlijn Roermond-Sittard. Ter hoogte van de Schepersweg (Linne) stijgt de A73 naar maaiveldhoogte. Hier komt een aansluiting met een toe- en afrit naar de nieuwe snelweg. De aansluiting van de N271 op de A73 wordt verdiept aangelegd, zodat deze onder de A73 en het spoor door kan en op de snelweg kan aansluiten.
Na de aansluiting zakt de snelweg weer tot onder maaiveld. Iets verderop, ter hoogte van de Bergerweg, wordt een viaduct aangelegd. Voor de plaats van dit viaduct zijn momenteel 2 varianten in beeld. Nadat de A73 de Bergerweg heeft gekruist komt de snelweg langzaam omhoog tot op maaiveld.

Als u meer informatie wil weten over de ontwikkelingen in uw woonplaats van de wegen Rijksweg 73-Zuid, Rijksweg 74, N280 Oost en de N293, neem dan gerust contact op met ons informatiecentrum Viascoop in Roermond.
Uw reactie en opmerkingen waarderen wij zeer. Mail via info@vialimburg.nl , of bel tijdens kantooruren naar Viascoop (0475) 347773.