Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 3 2005

Gemeentelijke informatie

Spreekuur voor grensarbeiders in Nederland en Duitsland Twee keer per maand worden afwisselend bij het Bureau voor Duitse Zaken in Nijmegen, in De Maaspoort Venlo en bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve informatiebijeenkomsten georganiseerd voor (ex)-grensarbeiders.

Geïnteresseerden kunnen terecht voor informatie over sociale verzekerings- en belastingzaken. Adviseurs van diverse Nederlandse en Duitse organen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen u bijvoorbeeld informeren over de voorwaarden voor het recht op een Nederlandse of Duitse uitkering, ziektekosten of AWBZ, toepasselijke wetgeving, samenloop van Nederlandse en Duitse kinderbijslagrechten, hypotheekrente-aftrek, keuze van belastingplicht en overige belastingzaken. Personen, die naar Duitsland of Nederland verhuizen kunnen met hun vragen ook op het spreekuur terecht. De volgende bijeenkomsten vinden plaats in Kleve op 25 januari 2005, in Venlo op 1 februari 2005 en in Nijmegen op 15 februari 2005.

Locaties:
Kleve Nijmegen Euregio Rijn-Waal Sociale Verzekeringsbank/Bureau voor Duitse Zaken
Emmericher Strasse 24 Takenhofplein 4 D-47533 Kleve 6538 SZ Nijmegen tel: 0049 282179300 tel: 024-3431900

Venlo
De Maaspoort Venlo
Oude Markt 30
NL 5911 Venlo

Nieuwe openingstijden per 1 januari 2005
Publieksbalie gesloten op donderdagochtend
Vanwege de bezuinigingen is de publieksbalie van de gemeente Mook en Middelaar per 1 januari a.s. niet meer geopend op donderdagochtend. Voor het aanvragen van paspoorten, rijbewijzen en overige burgerzaken alsmede voor het inzien van stukken, informatie over bouwvergunningen en dergelijke kunt u terecht op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9 tot 12 uur. Tevens blijft de publieksbalie voor burgerzaken geopend op donderdagavond van 17 tot 18.30 uur. Voor alle overige zaken is het gemeentehuis dagelijks op afspraak open tijdens kantooruren.

Wijziging openingstijden Milieustraat
Vanaf 1 januari 2005 gelden de volgende openingstijden: Woensdag van 13.00 tot 16.30 uur
Zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur

De Spreekbuis
Burgemeester Ellen Hanselaar

Weer volop aan de slag
De nieuwjaarsrecepties zijn weer achter de rug en we zijn weer volop aan de slag. Het was leuk om velen van U te zien op de receptie bij Astrantia, bij Eendracht en bij de informatiebijeenkomst over het Centrumplan in het gemeenschapshuis te Mook.
Het onderzoek dat gedaan zal worden naar privatisering van de sportaccomodaties leverde de nodige gespreksstof op tijdens de recepties. Het is goed dat we er samen over praten, want uiteindelijk betalen alle burgers mee aan deze gemeentelijke voorzieningen. Ook het centrumplan- al is het nog niet veel meer dan een onderzoek naar de haalbaarheid van alle wensen van de betrokken partijen maakte veel reacties los. Een aantal mensen heeft zich al gemeld voor de klankbordgoep die gaat adviseren over dit plan. Vorige week was ik ook in Middelaar op het prinsenbal, bij de onthulling van prins Hans den Twedde. Wat had Sjaak er weer een mooie show van gemaakt: de hele geschiedenis van Middelaar in de personen van Schenk van Nijdeggen, Kiste Trui, Pastoor Driessen en Jacques van Mourik kwam aan bod. Ook Middelaars toekomst , de jeugdprins als trainer van het topteam van Astrantia dat over tien jaar in de Championsleague speelt, werd op het toneel gezet. Dit belooft weer een super Carnaval te worden.
Dan terug naar de ontwikkelingen rond de zeebeving in Azië. Zoals ik u vorige week heb geschreven, is een raadslid van onze gemeente actief in een Stichting Practische Hulpverlening. Het betreft Sander Prins van de VVD. Hij heeft zich laten informeren over de enorme schade die de vloedgolf heeft toegebracht aan een tehuis voor gehandicapte kinderen in Sri Lanka, even ten noorden van Colombo. Er is zon 70.000 euro nodig om dit tehuis weer te herstellen. Hij kan er voor instaan dat gelden die aan deze stichting voor dit project worden gegeven, ook daadwerkelijk direct daaraan besteed zullen worden. Dus als u of uw vereniging nog iets wil doen, dan kunt u met hem contact opnemen: S. Prins, Brempad 1 6584BX Molenhoek.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 en 11 januari j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

in principe medewerking te verlenen aan een nieuw toegangspad voor beheer oorlogsbegraafplaats.

niet in te gaan op verzoek om aanpassing van aansluiting Zevenbergseweg/Rijksweg in Plasmolen.

in te stemmen met de gebruiksvergunning voor kinderdagverblijf Dribbel in Molenhoek

akkoord te gaan met de voorgedragen kandidaten voor het Programma Beleidsbepalend Orgaan van de Mookse Omroep Stichting.

chemische onkruidbestrijding toe te passen in het kader van de bezuinigingen op onderhoud van het openbaar groen.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 25 januari 2005, 19.30 uur

- Burgerinitiatief inzake zelfstandigheid gemeente Mook en Middelaar
- Benoeming lid van de commissie van advies voor bezwaar- en beroepschriften

Commissie Grondgebied
Woensdag 26 januari 2005, 19.30 uur

- Keuze woningbouwlocaties gemeentegronden (uitwerking hoofdstuk 6 Kadernota)

- Stedenbouwkundig werkplan 2005

- Voorbereidingsbesluit voor diverse locaties
- Besluit op bezwaarschriften tegen voorbereidingsbesluit van 19 februari 2004

- Wijziging tekst Gemeenschappelijke Regeling MARN
- Vaststelling wegenlegger

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 27 januari 2005, 19.30 uur
Deze commissievergadering vervalt.

Raadsvergadering
Donderdag 17 februari 2005, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

Ruimtelijke Ordening

Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het overschrijden van de maximale goothoogte van het bijgebouw, de hoogte van de erfafscheidingen en het bouwen binnen 3 m. binnen de zijdelingse perceelsgrens op het perceel Stationsstraat 77 te Molenhoek

Tevens zijn burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar voornemens om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het overschrijden van de maximale goothoogte van het bijgebouw gelegen aan de Keurvorststraat 34 te Molenhoek.

Voor beide vrijstellingen geldt:
Inzageperiode: 19 januari 2005 t/m 15 februari 2005. Reactiemogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode.
Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149.

Vergunningen

RECTIFICATIE

Verleende ontheffing geluidhinder

Burgemeester en wethouders hebben ingevolge artikel 4.1.7. van de Algemene Plaatselijke Verordening voor het jaar 2005 voor de navolgende gelegenheden en de daarbij vermelde data ontheffing verleend aan de navolgende muziekgezelschappen:

Harmonie Erica:
2 april, oud-ijzer-actie;
17 april serenade eerste communicanten Molenhoek; 22 april donateursactie woonkern Mook;
30 april Koninginnedag;
In Mei, Anjerloterij;
4 mei Dodenherdenking
22 mei serenade eerste communicanten Mook;
27 t/m 29 mei 110 jarig bestaan Harmonie Erica
26 juni, zomerconcert bij t Zwaantje;
28 augustus, kermisconcert in botsautotent op kermisterrein; 16 september, donateursactie woonkern Molenhoek;
1 en 2 oktober, rommelmarkt;
21 november, intocht Sint Nicolaas en
20 november, kerstconcert;

Drum/showband Mook:
7 februari carnavalsoptocht Molenhoek
19 maart, Palmpasentocht;
30 april, opluisteren Koninginnedag Molenhoek;
7 mei statiegeldflessenactie in Molenhoek
21 en 22 juli, opluisteren Vierdaagse en
28 augustus kermisconcert i.s.m. Harmonie Erica
2/3 en 9 september statiegeldflessenactie in Mook 5 september opluisteren Molenhoekdag
20 november, intocht Sint Nicolaas.

Fanfare St. Caecilia:
6 februari carnavalsoptocht Middelaar
20 maart bloemenactie
4 rn 5 mei bevrijdingsconcert
mei opluistering communieviering
17 mei koningschieten
juni donateursactie
21 juli opluisteren Vierdaagse
18 september kermisconcert
november, intocht Sint Nicolaas

Inzage: vanaf heden
Reactiemogelijkheden:

-bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders
-voorlopige voorziening bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: publieksbalie, tel. 024 -6969111

Regiodiek niet ontvangen?
Met uitgeverij Janssen Pers is afgesproken, dat bewoners van adressen waar de Regiodiek niet of niet altijd in de bus valt zich melden bij Janssen Pers 0485-550855.
De medewerkers maken afspraken met u. Indien levering van Regiodiek niet mogelijk blijkt, zorgt Janssen Pers dat u in ieder geval een kopie van de gemeentelijke informatie toegezonden krijgt. Berichttype Inforubriek Ter Sprake