Gemeente Bergschenhoek

Verkoop percelen snippergroen
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 december 2004 beleid vastgesteld voor de verkoop van openbaar groen, ook wel snippergroen genoemd. Hiermee worden de randvoorwaarden bekend gemaakt waaronder grondeigenaren aan hun percelen grenzend snippergroen kunnen kopen van de gemeente.

Voor de beleidsnota kunt u hier klikken.

De grondhouding ten opzichte van een verzoek tot tuinuitgifte is: 'ja, mits'. Het college van burgemeester en wethouders is bereid om snippergroen aan particulieren te verkopen, mits dat mogelijk en wenselijk is, en mits er is voldaan aan een aantal randvoorwaarden. De mogelijkheid om gemeentegrond te verkopen heeft betrekking op onder meer de eigendomssituatie en de aanwezigheid van kabels, leidingen, lichtmasten, elektriciteitskastjes en dergelijke zaken. Als de gemeente geen eigenaar is van de grond, of de eigenaars van kabels en leidingen niet de noodzakelijke toestemming geven, dan is verkoop niet mogelijk.
De wenselijkheid om gemeentegrond te verkopen heeft te maken met de zorg die de gemeente heeft voor de inrichting van de openbare ruimte, de belangen van derden, en mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Bij de beoordeling van een verzoek tot gronduitgifte maakt de gemeente een afweging tussen het individuele belang van de verzoeker en het algemene belang.
Het is dus niet zo dat de gemeente alle verzoeken om verkoop van grond kan honoreren. De gemeente kan als eigenaar van de grond altijd besluiten om een groensnipper niet te verkopen. Er zal binnenkort informatiemateriaal worden samengesteld waarin duidelijk wordt aangegeven hoe een geĂŻnteresseerde het verzoek tot aankoop van snippergroen kan indienen en welke gegevens men daarbij moet verstrekken. Deze informatie zal verkrijgbaar zijn op het gemeentehuis en via de website van de gemeente, www.bergschenhoek.nl.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 18 januari 2005
- Techniek Aralto ICT