Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Siebel Systems rondt overname van edocs Inc af

Siebel Systems levert nu complete oplossing voor CRM, eBilling en self-service

SAN MATEO, Calif. - 18 januari 2005 - Siebel Systems heeft de overname van edocs Inc afgerond. Dat heeft het concern bekend gemaakt. edocs is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor eBilling en self-service.

Siebel Systems zal de aandeelhouders van edocs Inc 115 miljoen dollar in cash betalen. Aanvullende betalingen zijn afhankelijk van het behalen van specifieke omzet- en andere doelstellingen en zullen eventueel betaald worden in 2006. Afgezien van een eenmalige kostenpost als gevolg van de overname, verwacht Siebel Systems dat de transactie de winst over het eerste kwartaal van 2005 met circa 0,01 dollar per aandeel zal verminderen. Bovendien verwacht het concern over het eerste kwartaal van 2005 een eenmalige kostenpost op te voeren ter grootte van acht tot tien miljoen dollar. Dit bedrag kan nog veranderen, aangezien nog niet alle onderzoek en analyse is afgerond. Siebel Systems gaat er vanuit dat de overname geen effect zal hebben op de winst over de rest van 2005.

"De combinatie van Siebel Systems en edocs maakt het onze klanten mogelijk om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden die self-service applicaties te bieden hebben", zegt J. Michael Lawrie, chief executive officer van Siebel Systems. "Deze oplossingen vormen inmiddels een cruciaal onderdeel van de strategie van steeds meer organisaties, aangezien deze applicaties klanten naar het goedkoopste communicatiekanaal leiden. Hierdoor vormen zij aan de ene kant voor deze klanten een uitstekend hulpmiddel, terwijl de kosten voor de aanbieder aan de andere kant uiterst laag zijn. De groei van self-service toepassingen is dan ook een belangrijke trend waar we met deze overname optimaal op inspelen."

Siebel Systems zal de eigen CRM-producten integreren met de oplossingen van edocs voor self-service en eBilling. Hierdoor ontstaat een van de meest complete self-service oplossingen die momenteel verkrijgbaar is. Organisaties kunnen met deze oplossing de klanttevredenheid en de adoptie van self-service naar een ongekend hoog niveau brengen. De acquisitie betekent bovendien dat de huidige eService-oplossing van Siebel Systems met nieuwe en geavanceerde functionaliteit wordt uitgebreid. Klanten kunnen hierdoor direct op hun kosten besparen. Tegelijkertijd kunnen zij nu een zeer rijke self-service oplossing aan hun eigen afnemers bieden.

De oplossingen van edocs maken het voor organisaties mogelijk om de klantenservice te verbeteren en de loyaliteit van afnemers te laten groeien. Tegelijkertijd kunnen zij fors besparen op de kosten die zij maken voor het ondersteunen van hun klanten. Organisaties gebruiken de producten van edocs om de meest voorkomende klantenvragen en transacties - denk aan facturering, account management en serviceverlening - te verplaatsen van kostbare communicatiekanalen als papieren correspondentie naar veel goedkopere vormen van self-service en ondersteunde communicatiekanalen als het web, email en chat.

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee organisaties producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4.000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl .

© 1990-2005 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000