Provincie Groningen

Meer aandacht voor wonen, zorg en welzijn
17 januari 2005

"Naast wonen ook aandacht voor zorg en welzijn", "rekening houden met de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning" en "plannen meer integraal afstemmen". Zie hier de meest gemaakte opmerkingen tijdens de hoorzitting Bouwen en Wonen, die woensdagavond 12 januari plaatsvond in het Provinciehuis.

De Statencommissie Omgevingsbeleid en Wonen is tevreden over de informatie die zij heeft ontvangen tijdens de hoorzitting. Deze informatie maakt het mede mogelijk dat de commissie een gewogen en verantwoordelijk advies kan uitbrengen aan Provinciale Staten over de aangegeven richting van de nota Bouwen en Wonen. De meerderheid van de insprekers pleitte voor het actualiseren van de huidige nota en willen het accent voor de komende jaren leggen op het uitvoeren van de reeds gemaakt woonplannen en convenanten.

De commissie heeft o.a. gemeentebesturen, overkoepelende organen van makelaars, woningbouwcorporaties, enkele woon- en zorginstellingen en het overkoepelend orgaan van aannemers uitgenodigd om hun visie kenbaar te maken over de volgende vragen:

* moet de nota Bouwen en Wonen worden herzien?
* welke rol zou de provincie moeten hebben ten aanzien van het beleid?

* welke instrumenten moet de provincie inzetten om de woningbouwproductie te doen slagen?

Ruim 80 belangstellenden bezochten de hoorzitting. Hiervan spraken 18 personen in namens hun organisatie, waarbij ook aan belangstellenden de mogelijkheid werd geboden om hun mening kenbaar te maken. Wilt u graag het verslag van deze avond ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de Statengriffie, telefoon 050-316 4458 of per e-mail: statengriffie@provinciegroningen.nl

U kunt het verslag ook downloaden door op onderstaande link te klikken.

Grootte
pdf icon Verslag hoorzitting bouwen en wonen 12 januari 2005 (137 kb)