Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 januari 2005


Groenlo - nogmaals oproep in onderzoek mishandeling


Ondanks diverse inspanningen van de politie en een getuigenoproep in de media is er nog geen duidelijkheid in de mishandelingzaak van een 68-jarige man in Groenlo. Het incident deed zich op dinsdagmorgen 30 november 2004 omstreeks 08.00 uur voor.


De man wandelde met zijn hondje aangelijnd op het Watermolenpad in zijn woonplaats. Op een gegeven moment kwam er een niet aangelijnde hond op zijn hondje af. De man hield de grote hond volgens zijn verklaring met één van zijn krukken (betrokkene loopt met krukken na een heupoperatie) bij zijn beestje weg. Hij gaf de grote hond wel een tik, maar absoluut niet hard.


De eigenaresse van de hond was het hier duidelijk niet mee eens en gaf de man een aantal klappen in het gezicht en een schop tegen zijn heup. Door dit geweld heeft het slachtoffer een pijnlijke heup opgelopen en is zijn bril ontzet. De politie heeft nog steeds de identiteit van deze vrouw niet kunnen vaststellen en misschien wil zij bij het lezen van deze oproep zelf haar verklaring over het gebeurde afleggen. Het betreft een lange slanke vrouw (180 - 185 cm lang) van ongeveer 40 jaar oud met zwart haar. Het ging om een langharige bruine hond ter grootte van een herdershond.
Men kan bellen met 0900 8844 of het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.


Neede - Bromfietser raakt gewond


Een 16 jarige bromfietser uit Geesteren raakte maandag licht gewond na een aanrijding. De bromfietser reed rond 08.35 uur over de Lage Broekdijk vanaf de Aaftinksdijk. Doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield, ontstond tussen hem en de hem tegemoet komende 29 jarige automobilist uit Neede een aanrijding. De bromfietser liep licht letsel op aan zijn been.


Maandag raakte bij een aanrijding op de kruising Tuunterstraat / Rondweg West een 54 jarige automobilist uit Winterswijk gewond. Een 46 jarige automobilist uit Duiven reed rond 16.50 uur over de Tuunterstraat vanaf het centrum. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de Winterswijker en een aanrijding was het gevolg. De Winterswijker had nekklachten en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


's - Heerenberg - Rijbewijs kwijt

Een 39 jarige automobilist uit 's - Heerenberg moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren. Agenten betrapten de man bij een controle op de Plantoensingel Noord op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. In verband met recidive werd het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Inbraak in woning


In een woning aan de Koekendaalseweg werd maandag ingebroken. Om in de woning te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werd een portemonnee met daarin onder andere geld en verschillende pasjes.


Aalten - Man onder boom


Een 36 jarige man uit Heurne raakte maandagmiddag rond 13.40 uur gewond tijdens werkzaamheden. De man was in een bosperceel aan de Lichtenvoordsestraatweg bezig met het zagen van bomen. Hierbij viel een omgezaagde boom op zijn been. Hij werd met mogelijk knieletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Vorden / Hummelo / Baak - Veiligheid kinderen in de auto


Agenten hebben maandag bij verschillende scholen in de genoemde plaatsen gecontroleerd op het gebruik van kinderstoeltjes en gebruik van gordels door kinderen in de auto. Ook volwassen die geen gordel droegen werden bekeurd. Zeven bestuurders kregen een bekeuring, omdat hun kinderen niet in het stoeltje of in de gordel zaten. Vier bestuurders kregen zelf een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen.
Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 6x rijden door rood licht, 1x gebruik verdrijvingsvlak en 1x verlopen APK.


Neede - 20 bestuurders te hard


Agenten hebben maandagmiddag bij een controle op de Borculoseweg 20 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 221 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km. Er is hier 60 km toegestaan.


In Borculo werden maandagmiddag op de Batendijk 4 van de 204 gecontroleerde bestuurder betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Op de Oude IJsselweg in Varsselder reden maandagmiddag en ochtend 45 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km. Van 1250 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km.


Lichtenvoorde - geen gordel

Agenten hebben bij maandagmorgen een controle op de Richterslaan vier bestuurders bekeurd voor het rijden zonder autogordel. Zij kregen een boete. Verder werd bekeurd voor: 1x losbreekreminrichting niet in orde en 1x bromfietsers voor het ontbreken van de gele plaatjes.


Winterswijk, onderzoek naar bespuiten mensen


Het politieonderzoek naar het bespuiten van vier fietsers en één voetganger op de 3e november 2004 heeft niet naar verdachten geleid. Die avond werden in Winterswijk (tussen 21.00 en 22.15 uur) vier vrouwen en een man vanuit een rijdende auto bespoten. Eén van de benadeelden had het poeder veilig gesteld en dit bleek na onderzoek bij het Nederlands forensisch Instituut in Rijswijk een component van bluspoeder te bevatten. De politie had destijds al het vermoeden, dat er met een brandblusser was gespoten en maakte hier in haar berichtgeving melding van.
De politie heeft van de benadeelden aangiftes opgenomen en diverse tips nagetrokken. Het onderzoek leidde echter niet naar verdachten. Mocht men naar aanleiding van dit bericht alsnog informatie aan de politie willen verstrekken dan kan men 0900- 8844 of het Meldpunt Meld misdaad anoniem 0800 - 7000 bellen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --