Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 januari 2005


Eerbeek - Ventende Polen


Agenten hebben maandagmorgen na meldingen van diverse verontruste buurtbewoners kort na elkaar twee Poolse mannen aangetroffen in de buurt van de Rentmeestershof en de Kloosterstraat. De mannen waren tekeningen aan het verkopen en hadden hiervoor geen geldige vergunning. Zij spraken geen Nederlands en hadden een briefje bij zich met daarop de tekst "Ik ben een student uit Polen. Ik heb geen geld voor mijn studie. Ik verkoop tekeningen. Dank voor uw hulk. Bedankt 9 Euro." Tegen de mannen werd in overleg met het Openbaar Ministerie proces verbaal opgemaakt en de tekeningen werden in beslag genomen.


Gorssel - Inbraak in woning


Het zal je maar gebeuren. Terwijl de bewoners elders in huis aanwezig waren is er ingebroken in een woning aan de Thyalaan. Het feit vond plaats tussen 20.00 en 23.00 uur en om binnen te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden twee horloges. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd. Eventuele getuigen wordt verzocht te bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Door rood licht


Agenten hebben maandagavond bij controle op de kruising Capellenlaan / Schimmelpennincklaan 4 bestuurders betrapt op het rijden door het rode licht. Zij kregen een boete. Verder werd 3 maal bekeurd voor het niet voeren van verlichting/.


Twello - Te hoog vermogen bromfiets


Bij een controle op de HW Iordensweg werden maandagmiddag 3 bromfietsers bekeurd omdat de bromfiets een te hoog constructievermogen had. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x verlopen APK, 1x niet voeren gele platen op de bromfiets, 1x niet dragen autogordel en 2x niet kunnen tonen rijbewijs.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --