Politie Limburg-Zuid

Datum ( 18 januari 2005

Heerlen; politie vindt gestolen goederen (XPOL 200500 7440)

Maandag hebben rechercheurs van de Heerlense districtsrecherche in een loods aan de Nieuwstraat in Hoensbroek gestolen goederen aangetroffen. In de loods stonden twee vermoedelijk van diefstal afkomstige personenauto's en 78 dozen gevuld met mutsen. Eén van de auto's was zo goed als nieuw, Deze auto had een kilometerstand van 20 km. De mutsen zijn in november 2004 gestolen uit een vrachtauto, die geparkeerd stond bij een bedrijf aan de Ganzeweide in Heerlen. Met betrekking tot het aantreffen van de gestolen goederen is nog niemand aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Hoensbroek; veel bromscooters opgevoerd (XPOL 2005007544)

Maandag heeft de politie op diverse locaties in Heerlerheide bromfietscontroles gehouden. Van de tachtig gecontroleerde voertuigen bleken er 22 een te hoge constructiessnelheid te hebben. Ze waren vermoedelijk opgevoerd. In totaal schreven de agenten 59 bekeuringen uit, hoofdzakelijk in verband met technische gebreken.

Geleen, politie zoekt gewelddadige inbreker (XPOL 200500 7652)

Maandagmiddag omstreeks 18.45 uur heeft in tot nu toe onbekende man ingebroken in een woning aan de Vermeerstraat in Geleen. Bij deze inbraak overliep de 77-jarige bewoner de inbreker. Deze eiste geld. Toen de bewoner zei dat hij geen geld had, werd hij door de inbreker met geweld tegen de grond geduwd. Nadat de man de bewoner zijn bril en portemonnee had afgenomen en de bril in tweeën had gebroken, verliet hij de woning. Hij vluchtte in de richting van de Jos Klijnenlaan. De dader is een man met een fors stevig postuur, 1,80 mtr. groot, tussen de 30 en 35 jaar. Hij had donker haar dat zeer kort was geknipt. De politie zoekt getuigen (0900 - 8844)

Vuurwapen en drugs bij inval in drugspand in Kerkrade. (XPOL 2005007642) Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee dat samenwerkt met de politie heeft maandag in zijn woning aan de St. Jozefstraat in Kerkrade de 46-jarige bewoner aangehouden. De man wordt verdacht van het verkopen van harddrugs. In zijn woning troffen de ambtenaren van de Koninklijke Marechaussee een echt pistool met munitie aan en enkele grammen cocaïne met dealersattributen. Deze werden in beslag genomen.

De aanhouding van de Kerkradenaar was het gevolg van een aanhouding eerder op de dag van een 31-jarige inwoner van Brunssum. Deze had bij de Kerkradenaar cocaïne gekocht. De Kerkradenaar werd in verzekering gesteld.

Heerlen; aangehouden met harddrugs (XPOL 200500 7419)

Maandagmiddag werd op de Potgieterstraat in Heerlen een 44-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Bij het zien van de agenten gooide de man meerdere bolletjes weg. Deze bolletjes bleken voor bijna 2 gram heroïne en cocaïne te bevatten. Bij controle bleek ook dat de Hagenaar nog een boete van ruim E 800,- moest betalen. Hij is ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --