Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaakacademie.nl sluit licentie af met Turkse schaakbond

Afgelopen zaterdag (15 januari) was het eindelijk zover. De voorzitter van de Turkse schaakbond, Ali Nihat Yazici, was naar Amsterdam gekomen om met Roel Verweij, de directeur van schaakacademie.nl, de onderhandelingen over een licentie op schaakacademie.nl af te ronden. En het resultaat mag er zijn: een vijfjarig contract met de Turkse schaakbond voor een licentie op schaakacademie.nl!

In Turkije is sinds kort schaken opgenomen als facultatief vak in het officiële schoolcurriculum. De Turkse Bond staat nu voor de taak om 126.000 scholen te gaan voorzien van schaaktraining. Een taak die ze alleen maar kan volbrengen als (een deel van) de training via internet zal worden gedaan.

Roel Verweij (links) en Ali Nihat Yazici zijn akkoord

Met de Turkse Bond heeft schaakacademie.nl er een hele sterke partner bij. Ali Nihat Yazici, de voorzitter, is erg actief in Fide. Hij is onder andere voorzitter van de Fide-commissie voor schaken op school. Verder heeft hij goede contacten met de Arabische schaakwereld en diverse andere landelijke schaakbonden. Voor schaakacademie.nl is hij dus een prima ambassadeur!

---

Nieuwe plaatsingslijsten online

De plaatsingslijst zoals deze is vastgesteld door het Hoofd Topsport op 14 januari 2005, staat online.

Verder staat ook de FIDE-lijst van januari 2005 (plus verantwoording) op de site.

---

Voorloper opent eigen jeugdsite

De redactie van Voorloper het landelijke jeugdblad van de KNSB heeft nu een eigen jeugdsite op schaakacademie.nl. Hier publiceert de redactie haar laatste nieuws, zoals momenteel de uitslag en oplossingen van het prijsvragenfestival. Ook staan er op de jeugdsite korte berichten plus een puzzel op stap 4-niveau.

Op de jeugdsite komen voortaan ook leuke uittips te staan. Om samen met het gezin of met vriendjes naartoe te gaan. Met nu als uittip de Achtkastelentocht en een leuke kinderfietstocht in de omgeving van Vorden bij Zutphen. Twee fietstochten die prima te doen zijn terwijl je met gezin verblijft in bijvoorbeeld Vesting De Bronsbergen bij Zutphen.

De jeugdsite is te zien op schaakacademie.nl.

---

Norm scoren? Het Aeroflot Festival in Moskou

Een uitstekende gelegenheid om een norm te maken is het Aeroflot Festival in Moskou. Vorig jaar behaalden 39 spelers in dit toernooi een FIDE-norm.
Er wordt gespeeld in hotel Rossija, dat in het centrum van Moskou ligt, op een steenworp afstand van het Kremlin. Het toernooi vindt plaats van 14 februari (dag van aankomst) tot en met 24 februari (dag van vertrek).

Er zijn 4 Zwitsers toernooien van 9 ronden:
Toernooi A1 is voor spelers met een rating hoger dan 2549. Toernooi A2 is voor spelers met een rating hoger dan 2399, maar lager dan 2550.
Toernooi B is voor spelers met een rating hoger dan 2199, maar lager dan 2400
Toernooi C is voor spelers met een rating lager dan 2200 en voor spelers zonder rating.

Het toernooicomité kan een speler toelaten tot een hoger toernooi dan hij volgens zijn rating gerechtigd is.
Het totale prijzenfonds is $ 175.000.
Details over inschrijfgeld, visa, speeltijden en prijzen per toernooi zijn gepubliceerd op de website van het toernooi: www.aeroflotchess.com

Verder inlichtingen zijn te verkrijgen op tel.nr. 007095-2918578 of per e-mail: chess@sovintel.ru

---