Ingezonden persbericht


HP voegt Brocade SAN-switches toe aan StorageWorks-portfolio

Gebruikers profiteren van krachtige prestaties en schaalbaarheid op basis van 4 Gbit/sec-switches


Tilburg, 18 januari 2005 - HP voegt de nieuwe Brocade SilkWorm 4 Gigabit/seconde-switch-technologie voor SAN's toe aan zijn HP StorageWorks B-Series-portfolio van SAN-infrastructuuroplossingen. De nieuwe HP StorageWorks SAN Switch 4/32 biedt gebruikers geavanceerde SAN-beheermogelijkheden. Daarnaast beschikken ze met het portfolio over de hoogste doorvoersnelheden voor data en volledige backwards-compatibiliteit met hun bestaande HP StorageWorks- en Brocade SAN-infrastructuren.

"We zijn verheugd samen met HP de nieuwe 4 Gbit/sec-switch-oplossing op de markt te brengen", zegt Tom Biuocchi, Vice-President Marketing van Brocade. "Brocade en HP hebben de grootste klantenkring van SAN-poortgebruikers. Gezamenlijk bedienen we deze markt met 4 Gbit/sec-technologie."

De HP StorageWorks SAN Switch 4/32 biedt de flexibiliteit van Ports-on-Demand-schaalbaarheid. Hiermee is dit een ideale oplossing voor vestigingen en afdelingen van bedrijven die een lokale of core-to-edge-SAN-architectuur bouwen, of als core-switch voor middelgrote ondernemingen die kleinere SAN's implementeren.

De HP StorageWorks SAN Switch 4/32 is beschikbaar in configuraties met 16, 24 en 32 Fibre Channel-poorten. Elke poort zoekt automatisch naar datasnelheden van 1, 2 of 4 Gbit/sec, waardoor volledige compatibiliteit met de 1,5 miljoen HP- en Brocade SAN-poorten wordt gerealiseerd.

De nieuwe HP-switch bevat ook redundante en uitwisselbare power supplies en cooling fans. Daarnaast biedt de switch uitwisselbare SFP-media, hot code-loading en -activering, krachtige beveiliging, fabric-beheer en eenvoudig te gebruiken functionaliteit.

"HP en Brocade werken al lang samen om klanten kwalitatieve SAN-infrastructuuroplossingen te kunnen bieden", zegt Kyle Fitze, directeur Marketing Storage Area Networks bij HP. "De nieuwe HP StorageWorks SAN-switch 4/32 komt tegemoet aan de eisen van klanten op het gebied van prestaties en schaalbaarheid. Deze oplossing voor middelgrote en grote bedrijven vormt een naadloze aanvulling op ons brede portfolio van StorageWorks SAN- en infrastructuuroplossingen."

Brocade werkt ook samen met HP om een 4 Gbit/sec-SAN-switch voor het HP Blade System op de markt te brengen. Daarnaast gebruikt HP een Brocade-switch in zijn nieuwe HP StorageWorks Modular Smart Array 1500 SAN Starter Kits.

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.