Ingezonden persbericht


Maarten Lafeber en Van Lanschot tekenen exclusief sponsorcontract voor vijf jaar

's-Hertogenbosch
18 jan 2005

Maarten Lafeber en F. van Lanschot Bankiers NV hebben een sponsorcontract getekend. Hiermee wordt Van Lanschot voor de komende vijf jaar hoofdsponsor van de beste golfer van Nederland. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over branche-exclusieve naamsvermelding, portretrecht bij campagnes en beschikbaarheid voor publiciteit en representatieve doeleinden. Sponsoring van Lafeber is onderdeel van de marketingstrategie van de bank om door golf een bijdrage te leveren aan relatiemanagement, public relations en goede doelen.

Maarten Lafeber speelde vorig jaar al mee in de eerste editie van Van Lanschot Masters en hij is dan ook zeer blij met zijn nieuwe sponsor. "Van Lanschot heeft met de organisatie van Van Lanschot Masters laten zien dat zij golf een warm hart toedraagt. Het concept van sport voor professionals en amateurs in combinatie met goede doelen, relatiemarketing en entertainment is voor velen een stimulans om te gaan golfen. Dat vind ik als sportmens geweldig!", zegt een tevreden Maarten Lafeber. Van Lanschot Masters sponsort ook dit jaar weer de Johan Cruyff Foundation, de stichting die sport- en spelactiviteiten van kinderen met en zonder handicap ondersteunt. Maarten Lafeber is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation.


Deelname aan grote toernooien
Lafeber is momenteel Nederlands beste golfer. Het sponsorcontract tussen Van Lanschot en Lafeber heeft een looptijd van vijf jaar. Overeengekomen is dat Van Lanschot hoofdsponsor van de golfer wordt. De bank krijgt naamsvermelding op zijn kleding, cap en tas tijdens internationale wedstrijden en heeft het portretrecht van zijn foto's voor bedrijfscampagnes. Maarten Lafeber ontvangt naast een vaste honorering een variabele beloning op basis van zijn prestaties in grote internationale toernooien op de Europese en Amerikaanse Tour, in de Majors en mogelijk de Ryder Cup. De tourgolfer neemt vanzelfsprekend ook deel aan het unieke golfevenement Van Lanschot Masters 2005.

Adviesgroep Sport
Maarten Lafeber is tevens beschikbaar voor diverse publiciteits- en marketingdoeleinden van Van Lanschot. Uniek in dit kader zijn de activiteiten van de adviesgroep Sport. Bij deze 'sportdesk' behartigt een team van specialisten de financiële belangen van (potentiële) topsporters. Topsporters genieten gedurende een beperkte periode een hoog inkomen. Dit betekent dat financiële planning en pensioenopbouw belangrijke aandachtsgebieden zijn. Ook vraagt de specifieke verzekeringsproblematiek bij topsporters bijzondere expertise. De adviesgroep werkt nauw samen met de professionele begeleiders van topsporters.

Van Lanschot en golf
Golf is de snelst groeiende sport in Nederland. Er staan bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) momenteel 240.000 golfers geregistreerd. Daarnaast zijn er nog eens 300.000 spelers die geen lid zijn. Het aantal golfers groeit met 10% per jaar. Nederland telt 143 banen. "Golf is een sport die uitstekend bij onze bank past", benadrukt Peter Zwart, lid van de Raad van Bestuur bij F. van Lanschot Bankiers en zelf een enthousiast golfer, "Veel van onze relaties en cliënten zijn immers fanatieke spelers. Behalve voor onze marketingdoeleinden willen wij ook een serieuze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong golftalent."

Van Lanschot Masters wordt dit jaar gespeeld op zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 september. In de aanloop naar deze unieke masters wordt door Maarten Lafeber een speciale masterclass gegegeven voor toprelaties van de grote businesspartners. Het exclusieve golftoernooi voor relaties en businesspartners bestaat wederom uit een Dutch Tour Challenge met de tourspelers Lafeber, Derksen en Muntz, verder een Personality Challenge met bekende Nederlanders en tenslotte een exclusieve Ladies Day met een Dutch Pro-Am Challenge. In deze Pro-Am zal Lafeber het opnemen met de meest getalenteerde golfers van Nederland. "Never change a winning team. Daarom houden we in hoofdlijnen vast aan de opzet van 2004. Dus ook nu weer ruim baan voor de ondersteuning van goede doelen. De inbreng van onze business partners is dit jaar echter veel groter. Verder is er natuurlijk weer veel entertainment om het golfspel heen", vertelt Carlos van der Linden, directeur bij Van Lanschot en tevens verantwoordelijk voor Van Lanschot Masters.

Golfloopbaan Maarten Lafeber
Maarten Lafeber is in 1974 in Eindhoven geboren. Na een goede start als veelbelovend tennisser - hij speelde in de C-selectie van de KNLTB met Sjeng Schalken en John van Lottum - maakte hij in 1990 dankzij zijn vader kennis met de golfsport. Twee jaar later al speelde hij zijn eerste nationale wedstrijd en weer een jaar later maakte hij zijn debut in Oranje. In 1997 plaatste hij zich via de Qualifying School voor de Europese Tour. Vanaf 2000 kwamen de eerste echte successen: Madeira Island Open 2002 (2e), Volvo Masters 2002 (13e), Dutch Open 2003 (1ste), BMW Asian Open 2003 (3e). Lafeber heeft in zijn golfloopbaan tot nu toe ¤ 2 miljoen bij elkaar gespeeld. Dit jaar zal Maarten Lafeber naar verwachting deelnemen aan 28 grote toernooien. Dat zijn onder andere de Heineken Classic in Australië, de Dubai Desert Classic, Qatar Masters, het Open de Espana, het BMW Asian Open, het British Masters, (kwalificatie) US Open, het KLM Open, (kwalificatie) Brits Open, het Duits Masters en het Dunhill Links Championship.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar http://www.maartenlafeber.com/ en http://www.johancruyfffoundation.com/.