Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, dinsdag 18 januari

Alkmaar 18-01-2005 - 14.00 uur

RECTIFICATIE
Verkeersongeval met letsel
Hoorn, maandag 17 januari 2005
Op maandagmorgen omstreeks 09.20 uur vond er op de Provincialeweg te Hoorn een kop-staartbotsing plaats. Toen een personenauto op wilde trekken bij een groen stoplicht, sloeg de motor af. Een 54-jarige man uit Helvoirt, die in een vrachtwagen achter de personenauto reed, was te laat met remmen. In de politieberichten van maandag 17 januari werd vermeld dat hierbij een 32-jarige man uit Berkhout gewond raakte. Dit is onjuist. De auto werd weliswaar juridisch door de man uit Berkhout bestuurd als rij-instructeur. Achter het stuur zat echter een 18-jarige vrouw uit De Goorn. Zij raakte gewond en werd met nekklachten overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Twee mannen aangehouden in Zuid-Scharwoude
Zuid-Scharwoude, maandag 17 januari 2005.
Op de Boomgaard zijn op maandagmiddag omstreeks 14.30 uur twee mannen aangehouden die worden verdacht van een poging tot het stelen van een auto die hier geparkeerd stond. Het gaat om een 22-jarige man uit Heerhugowaard en een 22-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Een oplettende getuige belde direct de politie toen zij zag dat de twee mannen zich verdacht ophielden bij een voertuig. Mede dankzij deze tip was de politie snel ter plaatse en konden de mannen aan de hand van het signalement worden aanhouden. De recherche zal in het onderzoek meenemen of er een verband is tussen deze zaak en de reeks van vernielingen die de afgelopen periode in Langedijk heeft plaatsgevonden. De politie wil getuigen van deze vernielingen met klem oproepen zich te melden als zij tips hebben over de daders. Zij kunnen zich melden met de politie in Langdijk via het nummer 0900 - 8844. Er kan ook anoniem worden gebeld met het speciale nummer 0800 - 7000. Langskomen op het bureau aan De Vroedschap 5 in Zuid-Scharwoude kan ook.

Drugsdealer aangehouden
Den Helder, dinsdag 18 januari 2005.
De politie heeft vanmorgen een 28-jarige man in zijn woning aan de Flevostraat aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. De man kon worden gearresteerd op basis van binnengekomen informatie. In de woning werden enkele grammen cocaïne aangetroffen. Voorts namen de rechercheurs dealerartikelen zoals een weegschaal en verpakkingsmateriaal in beslag.
De verdachte is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.
De inval maakt deel uit van het project dat zich met name richt op de wijk Nieuw Den Helder dat vorig voorjaar is gestart. Daarbij is het doel overlastvormen terug te dringen en de situatie in het gebied beheersbaar te houden.

Verkeerscontrole
Alkmaar, maandag 17 januari 2005
Op maandagmiddag werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Noorderkade te Alkmaar. Er werd gecontroleerd op vaak voorkomende en hinderlijke verkeersovertredingen. In totaal kregen dertien bestuurders een bekeuring, ondermeer voor het rijden zonder veiligheidsgordel, rechts inhalen en het volgen van de busbaan. Alkmaar, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Laan van Brussel. Hierbij kregen vijf bestuurders een bekeuring, ondermeer wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel. Schagen, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Havenstraat in Schagen. Drieëntwintig bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen. Een bestuurder overschreed de maximum snelheid. Hij reed 74 in plaats van 50 km per uur. Een andere bestuurder bleek niet handsfree te bellen.
Den Burg, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen werd op de Keesomlaan in Den Burg een verlichtingscontrole gehouden. Dertien (veelal schoolgaande) kinderen kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Verkeersongeval met letsel
Heerhugowaard, maandag 17 januari 2005
Op maandagmiddag omstreeks 16.35 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Ampèrestraat - Dopplerstraat - Copernicusstraat in Heerhugowaard. Een 22-jarige Alkmaarder reed in een personenauto over de Copernicusstraat en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een van rechts komende personenauto. Deze werd bestuurd door een 21-jarige Heerhugowaarder. Bij de aanrijding raakte de Alkmaarder en zijn 21-jarige broer (inzittende) gewond. Beiden werden met verwondingen aan het hoofd en nekklachten overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De Heerhugowaarder verklaarde ongeveer 80 km per uur te hebben gereden. Hij was als monteur de auto aan het testen. Na de aanrijding schoot de door hem bestuurde auto door en raakte daarbij twee geparkeerd staande auto's.
Schagerbrug, maandag 17 januari 2005
Op maandagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een 79-jarige man uit Dirkshorn in een personenauto over de Provincialeweg te Schagerbrug. Bij hem in de auto zat een 69-jarige vrouw uit Schagen. De man reed in de richting van de Stolpen. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg, reed over een aantal witte betonnen blokken in de berm, reed vervolgens het talud af om tenslotte in de naast de weg gelegen sloot te belanden. Beide slachtoffers werden met onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Schagerbrug, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen omstreeks 08.20 uur reed een 56-jarige man uit Kolhorn in een bestelbus over de Provincialeweg te Schagerbrug. Voor de man reed een 30-jarige man uit Den Burg op een tractor. Door onbekende oorzaak reed de man uit Kolhorn tegen de achterzijde van de tractor. Hierbij verloor hij de macht over het stuur, schoot de rijbaan over en sloeg met zijn bus over de kop. De bestuurder van de bestelbus moest met onbekend letsel voor onderzoek en behandeling worden overgebracht naar het Medisch centrum te Alkmaar. Wieringerwerf, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur reed een 33-jarige man uit Opperdoes in een personenauto over de Robbenoordweg onder Wieringerwerf (parallelweg A7). De bestuurder raakte met de rechterwielen juist naast de weg. Bij het tegensturen schoot hij de rijbaan over en belandde in de linker berm tegen een boom. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder liep verwondingen aan zijn hoofd op. Ter plaatse werd hij behandeld door het personeel van een traumaheli. De man is vervolgens voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanrijding met alcohol
Venhuizen, maandag 17 januari 2005
Op maandagavond omstreeks 23.00 uur reed een 38-jarige vrouw uit Venhuizen over de Kievit in haar woonplaats. De vrouw reed op een bromfiets. Zij had haar brommer niet onder controle en reed tegen een geparkeerd staande auto aan. Hierbij liep zij licht letsel op aan haar been en haar hoofd. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Van haar werd een bloedmonster afgenomen. Dit monster zal door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht.

Poging tot oplichting
Hoorn, maandag 17 januari 2005
Op vrijdag 14 januari kreeg een inwoner van Hoorn een brief van het 'Centraal Bureau van Berekeningen'. Hierin stond dat door het bureau per abuis een bedrag van 195.000 euro was overgemaakt op de rekening van de man uit Hoorn. Het geld zou echter direct weer terug worden geboekt. Ter compensatie zou de man 4550 euro krijgen. Om deze vergoeding te kunnen overmaken had het Bureau wel de bankgegevens nodig van de Hoornaar. Het slachtoffer nam echter eerst zelf contact op met zijn bank. Hier bleek van een transactie geen sprake te zijn geweest. Vermoedelijk gaat het hier om een vorm van oplichting, waarbij de daders de bankgegevens van het slachtoffer proberen te achterhalen.

Inbraak woning
Bovenkarspel, maandag 17 januari 2005
Op maandag werd tussen 07.15 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Broekerhavenweg te Bovenkarspel. De daders kwamen binnen door de achterdeur op grove wijze te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning verdwenen onder anderen paspoorten, sieraden, een GSM en een spelcomputer.
Den Helder, maandag 17 januari 2005
Op maandag werd ingebroken in drie woningen in Den Helder. In de Ooievaarstraat werd tussen 15.00 en 20.10 uur ingebroken. De daders forceerden een raam aan de achterzijde van het pand. Toen de bewoners terugkwamen hebben zij waarschijnlijk de inbrekers gestoord. Uit de woning werd niets vermist. Om 21.40 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Emmastraat. Ook hier werd een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Uit de woningen werd ondermeer een MP3speler ontvreemd. Andere goederen werden klaar gezet, maar niet meegenomen. Ook werd ingebroken in een woning aan de M. Harpertszoon Trompstraat. Hier werd de achterdeur vernield. Uit de woning werden een rugzak en een gitaarkoffer met elektrische gitaar ontvreemd. De gitaar was een blauwe Fender Stratocaster.
Den Helder, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen werd tussen 01.30 en 06.15 uur ingebroken in een woning aan de Pieter van der Deurelaan in Den Helder. Er was geen braakschade. Onduidelijk is hoe de inbrekers binnen zijn gekomen. Uit de woning werden geld, bankpassen, een MP3speler, een videocamera en een laptop ontvreemd. Omstreeks 05.10 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Leendert den Bergerstraat. Ook hier werden geen braaksporen aangetroffen. Uit de woning verdwenen ondermeer een computer, MP3spelers, playstation, computerspelletjes en geld. Alkmaar, maandag 17 januari 2005
Op maandag werd tussen 07.30 en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Pallasstraat te Alkmaar. Uit de woning werd een grote hoeveelheid skikleding ontvreemd van het merk Alpine-Sportswear. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde van de woning een raam te forceren.
Alkmaar, dinsdag 18 januari 2005
In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 21.30 en 07.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Blaeustraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door het slot van de achterdeur te forceren. Uit de woning verdwenen drie jassen waarin autopapieren, geld en een GSM zaten. Uit de bij het huis horende schuur verween een lichtblauwe Gazelle Grenoble damesfiets.

Autobrand
Den Helder, dinsdag 18 januari 2005
Op dinsdagmorgen omstreeks 03.10 uur bleek een bedrijfsauto in brand te staan op de van Hogendorpstraat in Den Helder. De brand bleek te woeden op de bestuurdersplaats. De auto was vooruit gaan rijden en tegen de gevel van een pand tot stilstand gekomen. De brandweer kon het vuur blussen. Aangezien er glas werd gevonden van een ingeslagen autoruit, wordt brandstichting niet uitgesloten.