GTI NV

GTI hanteert bedrijfscode integer handelen

Bunnik, 18 januari 2005

Sinds 1 januari 2005 hanteert GTI een bedrijfscode om het integer handelen van haar directeuren en medewerkers te waarborgen. GTI heeft de bedrijfscode mede in het leven geroepen in navolging van de Parlementaire Enquête Bouwnijverheid.

Doel
Doel van de bedrijfscode is directieleden en medewerkers van GTI nv bewuster te maken van hun integer handelen in het zakelijk verkeer. Recentelijk zijn alle medewerkers via een brochure geïnformeerd wat binnen de organisatie als wenselijk en als niet-wenselijk gedrag wordt beschouwd. De bedrijfscode geeft aan welke regels gelden, hoe men dient om te gaan met geschenken/giften en nevenactiviteiten, waar de opgenomen geheimhoudingsplicht voor staat en hoe overtredingen gemeld kunnen worden.
Jaarlijkse ondertekening en sancties
Jaarlijks ondertekenen GTI-directeuren een verklaring waarin zij aangeven conform bedrijfscode gehandeld te hebben. GTI hecht eraan dat duidelijk is welke sancties gelden bij overschrijding van de bedrijfscode. GTI wil zo een inbreuk op het mededingingsrecht voor nu en de toekomst voorkomen en onderstreept daarmee nadrukkelijk de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker.

Compliance programma
Op basis van een jaarlijks terugkerend compliance programma (bewustwordingsprogramma) worden betreffende medewerkers geïnformeerd over de specifieke inhoud van de bedrijfscode, de werking ervan en de naleving van de in de bedrijfscode opgenomen voorschriften. Deelname aan het compliance programma is verplicht.

SBIB
De gedragscode is in overeenstemming met de normen zoals die zijn gesteld door de Stichting Beoordeling Integriteit Bouwnijverheid (S.B.I.B.).