Gemeente Ede

nummer 8 / Ede, 18 januari 2005

Aanleg rotonde bij Cultura start half februari

Half februari wordt begonnen met de aanleg van een rotonde bij Cultura op het kruispunt Molenstraat en de Telefoonweg in Ede. Verwacht wordt dat de nieuwe rotonde begin april 2005klaaris.Derotondebiedt marktkooplui, bevoorradingsverkeer en bewoners de mogelijkheid om te keren en de zuidzijde van de Molenstraat te bereiken.

De aanleg van de rotonde hangt samen met de bouw van een parkeergarage onder het Marktplein. De in- en uitritten van de parkeergarage komen in de middenberm van de Molenstraat. Met de aanleg van de rotonde wordt voorkomen dat de verkeersstromen gedwongen worden een andere aanrijdroute te kiezen.
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen. Burgemeester en wethouders van Ede hebben 18 januari besloten een krediet van EUR 315.000 beschikbaar te stellen. Bij de provincie is subsidie aangevraagd om de helft van de kosten te dekken. De gemeenteraad heeft al eerder groen licht gegeven via het vaststellen van het uitvoeringsprogramma Verkeer en Vervoer 2005.

---