Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland neemt internationaal procesadviesbureau over ter versterking van Software Delivery Optimization-strategie

~ nieuw procescomponent biedt klanten maximale toegevoegde waarde van software ~

18 januari 2005 Borland Software Corporation (NASDAQ NM: BORL), vooraanstaand leverancier van platformonafhankelijke oplossingen voor Software Delivery Optimization, kondigt vandaag de overname aan van TeraQuest Metrics, Inc., een internationale procesadviesbureau uit Austin, Texas. Door de overname kan Borland één van de meest volledige procesoptimalisatie-oplossingen op de markt brengen, gebruikmakend van TeraQuest s ervaring en aanbod op het gebied van CMMI (Capability Maturity Model Integration), softwareverbetering, kwaliteitsverzekering en risicomanagement.

TeraQuest s consultants en instrumenten voor mens- en procesoptimalisatie bieden onze oplossingen veel meerwaarde. Deze overname brengt ons nieuwe mogelijkheden om van Sofware Delivery Optimization een succes te maken, zei Dale Fuller, CEO en president bij Borland Software.

TeraQuest s adviseurs, zullen samen met Borland s experts de nieuwe Process Optimization Practice vormen, waardoor klanten kunnen profiteren van de kracht van de combinatie van proces en hoogwaardige technologie. De procescomponent dat TeraQuest toevoegt aan Borland s bestaande Software Delivery Optimization-oplossingen zal organisaties helpen om eenvoudiger teams, processen en technologie in de softwarelevenscyclus op één lijn te brengen. Door de efficiëntie en kwaliteit van softwareprocessen te verbeteren kan Borland zijn klanten helpen grote kostenoverschrijdingen, overbodig werk en vertragingen te vermijden.

TeraQuest s medeoprichter en chief scientist, Dr. Bill Curtis, zal Borland s eerste Chief Process Officer worden. TeraQuest heeft de laatste 12 jaar samengewerkt met wereldwijde organisaties om hun bedrijfs- en softwareontwikkelprocessen te versterken. We hebben geleerd dat voor het succesvol verbeteren van de effectiviteit van een softwareorganisatie een naadloze integratie van bedrijf, ontwikkeling en implementatieteams noodzakelijk is. We zijn verheugd om onze procesexpertise te combineren met Borland s wereldwijde bereik en uitstekende producten, waardoor we klanten een completere oplossing kunnen bieden, aldus Bill Curtis.

Productiviteitsverhoging en de inzet van metriek staan steeds hoger op de agenda bij organisaties, stelde Thomas Murphy, vide president bij de META Group. Bedrijven die instrumenten kunnen bieden die de productiviteit sterk verhogen en dit combineren met procesautomatisering, metriek en training, bieden de klant het meeste meerwaarde.

Consultants bij TeraQuest waren co-auteur van de diverse Capability Maturity Models® (CMM®); richtlijnen voor procesverbetering en de standaarden waarmee de mogelijkheden van software organisaties gemeten worden. De afgelopen jaren heeft TeraQuest de Fortune 200-bedrijven en overheden geholpen met assessments, advies, certificatie, metingen en training om software en bedrijfsprocessen te verbeteren.

(385 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery .

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, Global Media Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html