Provincie Flevoland



Europese bijdrage voor internationale samenwerkingsprojecten

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben aan het project 'Flevoland Medical Center Europe' een Europese bijdrage van 41.840 euro toegekend en een provinciale bijdrage 5.980 euro. De ondersteuning past binnen het kader van het Innovatieve Actieprogramma Flevoland.

De doelstelling van het project 'Flevoland Medical Center Europe' is te komen tot samenwerking van Flevolandse en andere Europese bedrijven en kennisinstellingen. Het concrete resultaat naast samenwerking is een definiëring van een drietal technologieclusters met
intentieverklaringen. Als afsluiting van het project wordt een workshop georganiseerd waarin de resultaten en de opgedane ervaringen worden gepresenteerd. De trekker van het project is de afdeling Economische Zaken van de provincie Flevoland.

Uit een eerder project op het gebied van medische technologie blijkt dat het Flevolandse bedrijfsleven behoefte heeft aan samenwerking met andere Europese bedrijven. Een aantal bedrijven heeft duidelijk aangegeven concrete kansen en mogelijkheden te zien voor samenwerking. De drempel om daaraan ook daadwerkelijk invulling te geven is vaak te hoog. Het ontbreekt aan de juiste contacten met bedrijven en aan een gedegen inzicht in de Europese ondersteuningstructuren. Daarnaast vraagt de opzet van een Europese samenwerking een grote investering vooraf. Het gevolg is dat Europese samenwerkingsprojecten nu vaak niet van de grond komen.

Met deze ondersteuning wil de provincie Flevoland een bijdrage leveren om de samenwerking wel tot stand te brengen. Het project past binnen actielijn 4 'Internationalisering' van het Innovatieve Actieprogramma. Binnen deze actielijn is het mogelijk projecten te ondersteunen waarbij internationale clusterprojecten worden gerealiseerd.