---

Nieuwsberichten
---

Tweede Kamer herdenkt oud-minister Scholten

18-1-2005 15:19:00

De Tweede Kamer heeft vanmiddag, 18 januari, oud-minister Scholten herdacht. Scholten, die minister van Defensie was van 1978 tot 1980 in het eerste kabinet Van Agt, overleed zaterdag 1 januari in zijn woning in Leidschendam.

"Onverwachts moesten we afscheid nemen van een kundig en betrokken dienaar van de publieke zaak. Met het overlijden van Willem Scholten verliezen we een zakelijke, gedegen en doortastende bestuurder, een bestuurder met een grote staat van dienst", aldus minister Kamp in zijn herdenkingsdrede in de Kamer. De bewindsman zei zich zijn overleden collega vooral te herinneren als de minister die in het debat over de kruisraketten veel indruk maakte. "Los hiervan wordt hij op mijn departement ook herinnerd voor zijn inzet voor de vereenvoudiging van de wet Gewetensbezwaren."

Even daarvoor was ook stilgestaan bij de natuurramp die onlangs Azië heeft getroffen. "Onder de doden en vermisten zijn helaas ook landgenoten te betreuren", aldus minister Kamp. "Onze gedachten gaan uit naar de familieleden, vrienden en collega´s, die het verschrikkelijke verlies proberen te verwerken of nog steeds in grote onzekerheid verkeren. Wij wensen hen alle kracht toe."

Nieuws Nieuwsberichten